Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Tarım Öğrencilerine Uygulamalı Eğitim İmkanı Sunarak Sektöre Hazırlıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, 1.000 dekardan fazla alanda uygulamalı eğitim vererek ziraat mühendisleri yetiştiriyor. Dekan Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, modern altyapının yanı sıra burs imkanı ile öğrencilerin sektöre hazırlanmasına katkı sunduklarını belirtti. Öğrenciler Abdulkadir Canlı ve Muhammet Talha İnci de dijitalleşmenin önemine ve aldıkları eğitimin faydalarına vurgu yaptı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, 1.000

**Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Geleceğin Ziraat Mühendislerini Yetiştiriyor**

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, bin dekardan fazla bir alanda gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile ziraat mühendisliği alanında öğrencilerine hem teorik bilgi hem de pratik uygulama olanağı sunarak sektöre donanımlı mezunlar kazandırmaya devam ediyor.

**Dönüşüm Sürecine Katkı**

Modern tarım ve hayvancılık uygulamalarına yönelik bilgi birikimine sahip olan öğrenciler, üretim süreçlerinde etkin rol alma kapasitesine sahip bir eğitim alıyor. Bu bağlamda, Niğde ve çevresindeki tarım ve hayvancılığın gelişimine de önemli katkılar sağlanıyor.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, uygulamalı eğitim konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Fakültemiz, modern mimarisiyle öne çıkmakta. 40’tan fazla donanımlı laboratuvarımız ve uygulama alanlarımız mevcut. Bor Kampüsü’nde hayvansal üretim araştırmalarına yönelik uygulama merkezleri de bulunmaktadır. Tarımın tüm alanlarında düzenlenen uygulamalar, öğrencilere mesleki deneyim kazandırıyor. Türkiye’de hayvansal üretim alanında bu kadar gelişmiş bir altyapı olan başka bir fakülte yok. Öğrencilerimize yaklaşık 20 bin TL’ye kadar burs imkanımız bulunmakta. Barınma sorununu ortadan kaldırarak, İngilizce eğitim veren, araştırma altyapısı ile güçlü bir fakülte olarak, çiftçilerle iş birliği içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.”

**Dijital Tarım Eğitimleri**

Öğrencilerin dijitalleşen tarım alanına yönelik aldıkları eğitimlerle ilgili düşüncelerini paylaşan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi Abdulkadir Canlı, “Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Burada tarımın inceliklerini öğrenip, pratiğe dökmek için eğitim alıyorum. Daha önce sahip olduğum bilgilerin yetersiz olduğunu anladım ve kendimi sürekli geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bize destek olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yüksek lisans öğrencisi Muhammet Talha İnci de, “Tarımda dijitalleşme sürecinin başladığını burada deneyimleme fırsatı buluyoruz. Robotik uygulamalar üzerine dersler alıyoruz ve bu uygulamaları sahada test etme imkanına sahibiz.” şeklinde ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı