Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Nevşehir’de ahırdan kaçan inekler, jandarma dronları ile keşfedildi.

    Nevşehir’in Avanos ilçesinde, Yusuf Karayılan’ın ahırındaki 6 inek duvarı yıkarak kaçtı. Jandarma ekipleri, kaybolan hayvanları 16 saatlik bir aramanın ardından dron ile tespit edip sahibine teslim etti.

    Nevşehir'in Avanos ilçesinde, Yusuf Karayılan'ın ahırındaki 6 inek duvarı yıkarak

    Firar Eden İnekler, Jandarma Ekipleri Tarafından Bulundu

    Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında ilginç bir olay yaşandı. Kaldıkları ahırın duvarını yıkarak kaçan inekler, jandarma ekiplerinin dron desteğiyle kısa sürede bulundu.

    Yusuf Karayılan isimli bir çiftçi, akşam saatlerinde hayvanlarını besledikten sonra dinlenmeye çekildi. Sabahleyin ahıra geldiğinde, ahırın bir duvarının yıkıldığını ve toplamda 6 ineğinin kaybolduğunu gördü. Kendi çabasıyla bir süre hayvanları arayan Karayılan, sonunda 112 Acil Servis’tan yardım talep etti.

    Bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, kaybolan ineklerin izini sürmek için hem karadan hem de havadan arama faaliyetlerine başladı. Dron ile gerçekleştirilen görüntüleme çalışmaları, kaybolan ineklerin yerini tespit etmede büyük yardımcı oldu.

    Yaklaşık 16 saat süren arama çalışmalarının ardından, inekler güvenli bir şekilde bulundu ve jandarma ekipleri tarafından sahibine teslim edildi. Bu ilginç olay, bölgedeki hayvan sahipleri arasında kısa sürede yayılarak dikkat çekti.