**Nelson Semedo’dan Fenerbahçe’ye Övgüler: “Türkiye’nin En Büyük Kulübü”**
Fenerbahçe’nin yeni oyuncusu Nelson Semedo, kulüp içindeki uyum sürecinin oldukça iyi geçtiğini ifade etti. Semedo, “Fenerbahçe’yi buraya gelmeden önce çok iyi tanıyordum. Burası Türkiye’nin en büyük ve köklü kulübü” diye belirtti.
**Adaptasyon Süreci Çok Olumlu**
Fenerbahçe’nin sezon öncesi antrenmanlarına katılan Semedo, kulüp televizyonuna verdiği röportajda, transfer süreci ve sarı-lacivertli takımı tercih etme sebeplerini açıkladı. Portekizli futbolcu, takım arkadaşlarından büyük bir destek gördüğünü vurgulayarak, “Burada geçirdiğim ilk günler oldukça olumlu oldu. Takım arkadaşlarım beni harika karşıladı ve bu durum adaptasyon sürecimi kolaylaştırdı. Önceden tanıdığım bazı isimlerle iletişim kurmuştum, kondisyonerimiz Antonio bunlardan biri. Aynı zamanda Talisca’yı da yakından tanıyordum. Hep birlikte çok iyi karşılandım. Geçtiğimiz gün ilk takımla idmana çıktım ve kendimi çok rahat hissettim, sanki uzun zamandır buradaymışım gibi” ifadesinde bulundu.
**Transfer Sürecinin Ayrıntıları**
Fenerbahçe’ye katılma sürecini değerlendiren 31 yaşındaki futbolcu, “Talisca ile konuştuğumda Fenerbahçe’ye geleceğim kesinleşmişti. Ancak buraya gelmeden önce Fenerbahçe hakkında birçok şey biliyordum. Bu kulüp, ülkemizin en önde gelen takımlarından biri. Ayrıca, Portekiz’den gelen dünyaca ünlü teknik direktör Mourinho’nun burada olması benim için büyük bir artıydı. Başka alternatifler de vardı ama menajerime burada şampiyonluk mücadelesi vermek istediğimi belirttim. Şu an buranın en doğru yer olduğunu düşünüyorum” dedi.
**Şampiyonlar Ligi Hedefi**
Hollanda ekibi Feyenoord ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu maçı üzerine konuşan Semedo, “Şampiyonlar Ligi eleme maçı, bizim için son derece önemli bir karşılaşma. Tüm takım arkadaşlarımla bu turnuvada yer almanın önemini tartıştık. Bu yıl, bu hedefe ulaşabilmek için hepimizin yüzde 200 çalışması gerekiyor. Bu potansiyele sahip bir takımımız var” şeklinde konuştu.
**Taraftar Desteği Hayati Öneme Sahip**
Semedo, sarı-lacivertli taraftarların desteğine de vurgu yaptı. “Taraftarlarımızı iyi tanıyorum. Onların tutkusu ve inancı, takım için büyük bir motivasyon kaynağı. Bu sezon onlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ligi ve Türkiye Kupası’nı kazanmayı hedefliyoruz; bunun için bir arada olmalıyız” dedi.
**Oyun İçindeki Motivasyonu ve Hedefleri**
Saha içindeki motivasyonu hakkında da açıklamalar yapan Semedo, “Maç sırasında sadece işime odaklanıyorum. Sakin bir yapım var ve olumsuz şeylerden etkilenmemeye çalışıyorum. Saha dışında pozitif bir insan olmaya gayret ediyorum, bu benim için çok önemli” diye belirtti. Son olarak, taraftarlara mesaj vererek, “Her zaman bizim yanımızda olun, bizler de en iyi performansımızı göstereceğiz. Bu kulüp kupalar kazanmayı hak ediyor ve bu hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz” dedi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı