Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Necmi Köroğlu’ndan İşçilere Önemli Uyarı: Sigortasız Çalışma Hayatınızı Tehdit Ediyor

Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, sigortasız çalışmanın bireylerin geleceğini tehlikeye atacağını vurguladı. Kayıt dışı çalışmanın sona ermesiyle daha güçlü bir Türkiye hedeflendiğini belirten Köroğlu, sosyal güvenliğin önemine dikkat çekti.

Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, sigortasız çalışmanın bireylerin geleceğini

Düzce’de Sigorta Uyarısı: “Kayıt Dışı Çalışma, Geleceğinizden Çaldırmayın”

Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu, işçi ve çalışanları sigortasız çalışma konusunda uyararak “Hayatınızdan çaldırmayın” mesajı verdi.

Bu yıl 19’uncusu kutlanan SGK Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Köroğlu, emekli maaşlarının yüksek olması için prime esas kazançlarının da yüksek olması gerektiğine dikkat çekti. “Mesela bir kişi 50 bin lira maaş alıyor ama sigortası asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Kanun, bir kişinin 30 günden daha az çalıştırılmaması gerektiğini belirtiyor” diyen Müdür, “Eğer 30 günden az çalışırsa, işveren bunu belgelemek zorundadır. Bu süreçte kişi raporlu olabilir ya da izin kullanıyor olabilir. Ancak şunu unutmamalıyız ki, prime esas kazanç ne kadar yüksekse emekli maaşı da o kadar artar. Toplam kazançlar yüksekse, emekli maaşları da o oranda yüksek olacak şekilde hesaplanır. 1 milyon TL prime esas kazanç ödemiş birisi ile 500 bin TL ödemiş olanın emekli maaşı bir olabilir mi?” diyerek örnekler verdi.

Köroğlu, daha sağlam ve güçlü bir Türkiye için kayıt dışı çalışmanın sona ermesi gerektiğinin altını çizerek “Kayıt dışı çalışma, geleceğinizden çaldırıyor. Sosyal güvenlik bir hak olup, vazgeçilemez ve devredilemez. Sigortanızı yaptırarak sosyal güvenlik sisteminden faydalanın. Sigortasız çalışma, geleceğinizden çalma anlamına gelir. Daha huzurlu bir toplum ve güçlü bir Türkiye için, kayıtdışına yer vermeyin” şeklinde konuştu.