NEÜ’den Fidan Dikme Etkinliği
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), doğaya olan bağlılığı artırma çabalarını sürdürerek, orman yangınları ve düşen askeri kargo uçağında hayatını kaybeden kahramanların mirasını yaşatmayı hedefliyor. Amacı, gelecek nesillere daha yeşil bir gelecek bırakmak için fidan dikme etkinliklerine devam etmek.
İki Farklı Fidan Dikim Programı
Bu doğrultuda, NEÜ’nün Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği yaparak gerçekleştirdiği etkinlikler, Kozağaç’ta ve NEÜ Konya Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nun bahçesinde iki farklı program şeklinde düzenlendi. Etkinlikler esnasında konuşan NEÜ Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Uludağ, şehitlerin anısını yaşatmak, öğrencilerin çevre bilinci kazandırmak ve doğaya olan sevgiyi artırmak amacıyla burada olduklarını söyledi. Uludağ, “Diktiğimiz her bir fidan, şehitlerimizin aziz hatırasını yadetmek ve daha yeşil bir dünya bırakmak adına önemli bir anlam ifade ediyor. Bu tarz sosyal projeleri fakültemizde bir gelenek haline getirmeyi planlıyoruz. Rahmetle anıyoruz onları,” şeklinde konuştu.
Orman Yangınları ve Toplumsal Bilinç
Ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken NEÜ Konya Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Can, orman yangınlarıyla yıl boyunca mücadele edildiğini belirtti. Can, “Ağır kayıplar verdik; yalnızca akciğerlerimiz değil, ormanlarımız da yandı. Şehitlerimiz, bu topraklara ve canlılara olan sevgileriyle hatırlanmalıdır. Küçük ama anlam dolu bir yaşam sürdüler. Fidan dikerken, bu ülkeye umut ve vicdan aşılıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, akademik ve idari personelin de katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikimi ve hatıra fotoğrafları çekimlerinin ardından sona erdi.
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, DOĞAYA SAHİP ÇIKMA BİLİNCİNİ GÜÇLENDİREN ÇALIŞMALARINA YENİLERİNİ EKLEYEREK, ORMAN YANGINLARINDA VE ASKERİ KARGO UÇAĞININ DÜŞMESİ SONUCUNDA ŞEHİT OLAN AZİZ KAHRAMANLARIMIZIN MİRASINI YAŞATMAK, GELECEK NESİLLERE DAHA YEŞİL BİR YAŞAM ALANI BIRAKMAK AMACIYLA FİDAN DİKME PROGRAMLARI YAPMAYA DEVAM EDİYOR.
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, DOĞAYA SAHİP ÇIKMA BİLİNCİNİ GÜÇLENDİREN ÇALIŞMALARINA YENİLERİNİ EKLEYEREK, ORMAN YANGINLARINDA VE ASKERİ KARGO UÇAĞININ DÜŞMESİ SONUCUNDA ŞEHİT OLAN AZİZ KAHRAMANLARIMIZIN MİRASINI YAŞATMAK, GELECEK NESİLLERE DAHA YEŞİL BİR YAŞAM ALANI BIRAKMAK AMACIYLA FİDAN DİKME PROGRAMLARI YAPMAYA DEVAM EDİYOR.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, TÜRK AĞIR SANAYİİ VE HİZMET SEKTÖRÜ KAMU İŞVERENLERİ SENDİKASININ (TÜHİS) 34’ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI.
BAKAN IŞIKHAN, KONUŞMASINDA KAMU ÇALIŞANLARININ REFAHININ TÜRKİYE’NİN REFAHI OLDUĞUNA VURGU YAPARAK, SENDİKALARIN ÇALIŞMA HAYATINDAKİ KRİTİK ROLÜNÜ BİR KEZ DAHA HATIRLATTI.






