Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Neçirvan Barzani’nin Hava Sahasının Açılması ve Süleymaniye’ye Uçuşların Başlatılması Talepleri Türkiye’den Destek Buldu

    IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin Süleymaniye’ye uçuş yasağını kaldırmasını talep etti. Türkiye, Barzani’nin isteklerini olumlu karşılayarak havalimanına seferlerin yeniden başlayacağını duyurdu. Ticaretin artması bekleniyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Türkiye, IKBY’nin Hava Sahası Talebini Olumlu Yorumladı**

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye’den Süleymaniye’ye uçuşların yeniden başlatılması ve hava sahasının açılması yönündeki talebi, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandı.

    **Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani’yi Ağırladı**

    Dün, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşmede Barzani, bir dizi önemli istekte bulundu. Bu istekler arasında hava sahasının yeniden açılması ve Türk hava yollarının Süleymaniye’ye sefer düzenlemeleri yer aldı. Türkiye, Barzani’nin bu taleplerine olumlu yanıt verdi. IKBY Başkanlığı, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na yönelik uçuş yasağının kaldırılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

    **Süleymaniye’den Uçuşlar Yeniden Başlıyor**

    Süleymaniye Valisi Haval Ebubekir, Türkiye’nin Süleymaniye Uluslararası Havalimanı üzerindeki uçuş yasağını kaldırma yönünde karar aldığını duyurdu. Önümüzdeki günlerde hava sahasının açılması ve Türkiye’den uçak seferlerinin başlaması bekleniyor. Yeniden düzenlenecek uçuşların, bölgedeki ticari faaliyetlerin canlandırılması ve ticaret hacminin artmasına katkıda bulunması hedefleniyor.

    Gelişmeler, bölgesel ekonomik dinamikler açısından büyük bir önem taşıyor. Uçuşların yeniden başlaması, Hem Türkiye ile IKBY arasında ticari ilişkilerin güçlenmesine olanak sağlayacak hem de bölgedeki seyahat ve ulaşımı kolaylaştıracak.