Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nazilli’de Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Nazilli’de Cumhuriyet’in 102. yılı coşkuyla kutlandı. Kaymakam İsmail Kan, törende bağımsızlık mücadelelerinin önemini vurguladı. Öğrencilere ödül verilirken, dans ve gösterilerle program zenginleştirildi. Etkinlik, Cumhuriyet Yürüyüşü ile son buldu.

Nazilli'de Cumhuriyet'in 102. yılı coşkuyla kutlandı. Kaymakam İsmail Kan, törende

Cumhuriyet’in 102. Yılı Nazilli’de Coşkuyla Kutlandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, renkli etkinliklerle kutlandı. Törende birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.

Ülke genelinde düzenlenen etkinlikler gibi Nazilli’deki kutlama programı da büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Nazilli Kaymakamlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen kutlamalar, sabah saatlerinde Kaymakamlık binasında yapılan tebrikat töreniyle start aldı. Sonrasında Pınarbaşı Aydın Toscalı Futbol Sahası’nda resmi bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Kan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Kan, 29 Ekim’in Türk milleti için tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “29 Ekim, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin başladığı gündür. Savaşlar, yokluk ve yoksulluk içerisinde milletimiz dimdik ayakta durmayı başardı. 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi sonrasında Osmanlı ordusu dağılmıştı fakat Türk milleti hiçbir zaman boyun eğmedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da milli mücadeleyi başlatarak bu bağımsızlık mücadelesinin liderliğini üstlendi. Kadın, erkek, genç ve yaşlı herkes özellikle 1922’de zaferle neticelenen bu mücadelede yer aldı. Ancak Atatürk, gerçek özgürlüğün Cumhuriyet ile sağlanacağını biliyordu ve 29 Ekim 1923’te ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek Cumhuriyet’i ilan etti,” dedi.

Kaymakam konuşmasını, “Cumhuriyet kadın-erkek eşitliği, çocukların eğitim hakkı ve gençliğin umududur. Bizlere düşen, bu mirası korumak ve yüceltmektir. Gençler, Cumhuriyet sizlere emanet edilmiştir; onu yaşatmak en büyük sorumluluğunuzdur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaşasın Türk Milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti,” diyerek tamamladı.

Törende ayrıca 29 Ekim dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Öğrencilerin ortaya koyduğu şiirler, halk oyunları ve dans gösterileri büyük ilgi topladı. Törenin ilerleyen bölümlerinde, temsili olarak Atatürk’ün alana atla gelişi ve ilk dansını gerçekleştirmesi gösterimi yapıldı. Karma bando gösterisi sonrasında okulların kortej yürüyüşü ile tören sona erdi. Kutlamalar, Pınarbaşı Futbol Sahası’ndan İstasyon Meydanı’na kadar süren Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam etti.