STEM Proje Sergisi Nazilli Menderes Anadolu Lisesi’nde Gerçekleşti
Nazilli Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri, STEM, kültürel miras, çevre koruma ve dil-edebiyat konularında geliştirdikleri 16 projeyi sergiledi.
Öğrencilerin bilim alanındaki yeteneklerini gösterdiği bu etkinlik, destek programı çerçevesinde bir kez daha önemli bir başarı olarak gündeme geldi. 8 danışman öğretmen ve 26 öğrencinin katkısıyla hazırlanan projeler, Bilim Fuarı Değerlendirme Komisyonu tarafından beğenilerek desteklenmeye değer bulundu. Proje sergisi, Okul Müdürü Hakan Akarı’nın ev sahipliğinde, yerel protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarın açılışında Nazilli İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Arif Tokmak, Yıldıray Demir, Özel Büro Yetkilisi Ali Karacaoğlu, İhsan Çatma ve ilçedeki diğer okul müdürleri ile öğrenciler de hazır bulundu.
“Bilimsel Düşünceyi Desteklemeye Devam Edeceğiz”
Etkinliğin açılışında kurdele kesiminin ardından, Okul Müdürü Hakan Akarı konuklara fuar hakkında bilgi verdi. Akarı, yaptığı konuşmada, “Bugün burada bulunan 11. Bilim Fuarımızda toplamda 16 proje sergileniyor. Bunlar arasında STEM alanında 8, Kültürel Miras alanında 5, Çevre Koruma alanında 2 ve Dil Edebiyat alanında 1 proje bulunmakta. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutluyorum. Nazilli Menderes Anadolu Lisesi olarak, bilimsel düşünceyi desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından, protokol üyeleri sergilenen projeleri tek tek gezerek öğrencilerden detaylı bilgi aldı. Ayrıca, okulun müzik grubu da fuar boyunca çaldığı parçalarla ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.