Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muş’ta Jandarma, Öğrencilere Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verdi

Muş’ta jandarma, Sultan Alparslan Kız Öğrenci Yurdu’nda 160 üniversite öğrencisine kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla KADES uygulaması hakkında bilgi verdi. Eğitimde şiddet türleri ve hukuki haklar da ele alındı. Jandarma, güvenlik denetimlerinin devam edeceğini duyurdu.

Muş'ta jandarma, Sultan Alparslan Kız Öğrenci Yurdu'nda 160 üniversite öğrencisine

Muş’ta Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi

Muş’ta görev yapan jandarma ekipleri, Sultan Alparslan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 160 üniversite öğrencisine kadına yönelik şiddetle mücadele amaçlı olarak KADES uygulamasıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Muş İl Jandarma Komutanlığı’nın Asayiş Şube Müdürlüğü, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği içinde yurdun ziyaretini gerçekleştirdi.

Şiddet Türleri ve Hukuki Haklar Anlatıldı

Eğitim boyunca öğrencilere şiddet türleri, hukuki haklar, başvuru yolları ve Kadın Destek Hattı (KADES) uygulamasının kullanımı hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Eğitim sonrası, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, yurt çevresinde güvenlik denetimleri yaparak kontrol faaliyetleri yürüttü.

Jandarma, gençlere yönelik farkındalık oluşturma çalışmaları ve benzeri etkinliklerin devam edeceğini duyurdu.