Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Muş’ta Geleneksel Atlı Sporlar Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

    Muş’ta atlı sporlara ilgi artıyor; gençler safari ve rahvan biniciliğine yoğun ilgi gösteriyor. Genç Adımlar Derneği ve 1071 Atlı Spor Kulübü, 50 kişilik bir etkinlik düzenledi. Bilal Koç, bu tür organizasyonlarla gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulduğunu vurguladı. Doktor Sevil Bayramzade ve Betül Çiçek, etkinliğin önemine dikkat çekti.

    Muş'ta atlı sporlara ilgi artıyor; gençler safari ve rahvan biniciliğine

    Muş’ta Geleneksel Atlı Sporlara İlgi Artıyor

    Muş’ya yıllar içerisinde geleneksel atlı sporlara olan ilginin dikkat çekici bir biçimde yükseldiği gözlemleniyor. Başta gençler olmak üzere birçok kişinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikler, özellikle safari ve rahvan biniciliği alanında büyük bir ilgi oluşturuyor.

    Hedef Gençlerin Sağlıklı İlgi Alanları

    Genç Adımlar Derneği ve 1071 Atlı Spor Kulübü’nün iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, birçok farklı meslek grubundan katılımcılar bir araya geldi. Yaklaşık 50 kişinin yer aldığı bu organizasyonda, katılımcılar hem ata binme deneyimi yaşama şansı buldular hem de bu güzel anların keyfini çıkardılar.

    Organizasyonun önemini vurgulayan Bilal Koç, geleneksel sporlara gösterilen ilginin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin bölgedeki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Koç, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile atalarımızın kültürel mirasını yaşatmayı, paylaşmayı ve gelecek nesillere taşımayı hedefledik. Katılımınız ve desteğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

    Sürdürülebilirliğin Önemi

    Doktor Sevil Bayramzade, atlı sporların kültürel mirasın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini ifade etti. Bayramzade, Muş’a yerleşmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve Genç Adımlar Derneği ile tanıştıktan sonra bu süreçte birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi. “Bu gün at binme organizasyonuna katıldık. Muş’ta yaşadıklarım asla aklımdan çıkmayacak” ifadeleriyle duygularını aktardı.

    Bütün yaş gruplarından katılımcıların yer aldığı etkinliğin organizasyonunu değerlendiren Genç Adımlar Derneği üyesi Betül Çiçek, “Bu anlamlı etkinliği 50 kişilik ekibimizle gerçekleştirdik. Doğa ile iç içe geçen bu gün bizlere unutulmaz anılar ve güçlü bir birliktelik ruhu kazandırdı. Bu organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Ayrıca bizleri içtenlikle ağırlayan Cahit Bilene de gönülden teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı