Muş’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle, özel bireylerin katıldığı farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
Özel Eğitim ve Uygulama 1. ve 2. Kademe Okulları ile Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu önderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, özel öğrenciler ile öğretmenleri ve aileleri, Muş Belediyesi önünden Kent Meydanı’na kadar yürüdüler. Yürüyüşte öğrenciler, “Dünyamızı Güzelleştiren Farklılıklardır”, “Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla”, “Hayatı Yaşamak İçin Engel Yok” ve “Otizm Engel Değil, Farklılıktır” sloganlarını taşıyan dövizlerle dikkat çekti.
İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, engelli bireylerin toplumsal yaşama daha fazla dahil olmalarının önemine vurgu yaparak, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle farkındalığın artırıldığını belirtti. Kıvanç, “Bu hafta başlamış olan ilk etkinliğimiz farkındalık yürüyüşü oldu. Gördüğünüz gibi etkinliğimiz halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Bu gibi etkinliklerle birlikte farkındalığı artırmak istiyoruz. Haftanın geri kalanında da birçok etkinlik planlandık. Çocuklarımızın yaşamlarını sürdürebilmeleri için çevrenin uygun bir şekilde düzenlenmesi, kaldırımların, okulların ve alışveriş merkezlerinin erişilebilir kılınması ile ilgili farkındalık yaratarak destek olmaktayız” şeklinde konuştu.
Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Aydın Güngör ise bu hafta içerisinde engelli öğrencilere yönelik özel bir yürüyüş düzenlediklerini ifade etti. Yürüyüşün etkinliklerin bir parçası olarak bugün başladığını vurgulayan Güngör, “Herkesin desteğiyle çeşitli yerlerden yürüyerek Kent Meydanı’na ulaştık. Hafta boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerle farkındalığı sürdürmeye devam edeceğiz. Buradaki amacımız, çocuklarımızın ve engelli bireylerin toplumdaki yerini güçlendirmek, onların da toplumda var olduğunu göstermek ve destek olmamız gerektiğinin bilincini aşılamaktır. Bu amaç doğrultusunda toplumun her kesiminden destek bekliyoruz” dedi.