Muş’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi için anlam dolu bir tören gerçekleştirildi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıldönümü için düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Malazgirt Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikte, öğrenciler şiirler okudu ve yarışma kazananlarına ödüller verildi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale

Muş’un Malazgirt ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıldönümünü kutlamak amacıyla bir tören gerçekleştirildi.

Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla ve ardından yapılan saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Malazgirt Kültür Merkezi’nde devam eden program, Malazgirt Süphan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlendi. İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, şehitler için duaların edilmesiyle sürdü. Günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapıldıktan sonra, çeşitli şiirler okundu.

Törenin sonunda, öğrenci katılımcılar izleyicilerden büyük bir alkış aldı. Ayrıca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla gerçekleştirilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.