Vali Çakır’dan Öğrencilere Kitap Okuma Tavsiyesi
Muş Valisi Avni Çakır, eğitim kurumlarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Son olarak, Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu ile birlikte Günbatmaz İlk ve Ortaokulu’nu ziyarete giden Vali Çakır, burada öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlatarak, “Kitap okumak bilgi zenginliği, kelime hazinesi ve derin bir bakış açısı sağlar. Merak edin, araştırmalar yapın ve bol miktarda kitap okuyun” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Öğrencilerle birebir etkileşimde bulunan Çakır, sınıfları tek tek gezip ders süreçlerine katılım gösterek, onlara eğitim hakkında bilgiler aktardı. Özellikle sekizinci sınıf öğrencileriyle tecrübelerini paylaşan Vali Çakır, gayret ve özverinin başarıya giden yolda önemli olduğunu belirtti. “Sizlerin gözlerindeki heyecanı görüyorum, bu heyecan sizi canlı ve dinamik tutar. Mevcut imkanlarınızı iyi kullanın ve hedeflerinize odaklanarak çalışma azmini elden bırakmayın. Düzenli bir çabayla her birinizin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.
Öğretmenlerle Eğitim Kalitesi Üzerine Görüşme
Vali Çakır, ayrıca öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirip, onların görüşlerini dinledi. Öğretmenlerin taleplerinin önemine vurgu yapan Vali Çakır, köy okullarının eğitim kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Ziyaretin ardından Vali Çakır ve beraberindeki heyet, ilçeden ayrıldı.