Muğla’da Öğrencilere Orman Yangınları Konusunda Farkındalık Kazandırmak İçin Etkinlik Düzenlendi

Muğla’da yaklaşan yaz mevsimi ve artan orman yangınlarına yönelik farkındalık etkinliği yapıldı. Menteşe Şehit Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü Savaş Sinan Koca’nın öncülüğünde, öğrenciler orman yangınları hakkında bilgilendirildi. Uygulama, il genelindeki okullarda eş zamanlı gerçekleştirildi.

Muğla'da yaklaşan yaz mevsimi ve artan orman yangınlarına yönelik farkındalık

Muğla’da Öğrencilere Orman Yangınları Hakkında Bilgilendirme Faaliyetleri Başlatıldı

Yaklaşan sıcak yaz ayları ve küresel ısınma tehlikesinin artış göstermesi sebebiyle orman yangınları riski konusunda bilinç oluşturmak amacıyla, Muğla’daki eğitim kurumlarındaki öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi.

Farkındalık İçin İş Birliği

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama-Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ile Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, anaokulundan liseye kadar olan öğrenciler, müfredatlarına uygun hazırlanan videolar aracılığıyla bilgilendirildi.

Çocuklarımızın Doğa Bilinci Artıyor

Menteşe Şehit Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü ve MEB AKUB Muğla İl Koordinatörü Savaş Sinan Koca, yapılan etkinliklerin, Muğla’da son dönemlerde meydana gelen büyük orman yangınlarının ardından daha kritik bir hale geldiğini belirtti.

Açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Ülkemizde ve özellikle de Muğla’da büyük orman yangınları yaşadık. Bu durumlardan sonra, Millî Eğitim Bakanlığı Arama-Kurtarma Birimi ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle, çocuklarımızın orman yangınları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak adına çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Ürettiğimiz videolar vasıtasıyla, öğrencilerimiz ormanların önemini, yangınları önlemek için neler yapılması gerektiğini ve bu konuda ilgili kurumların rolünü öğreniyor.”

Tüm İllerde Eş Zamanlı Etkinlik

Koca, bu farkındalık çalışmalarının Muğla genelindeki tüm ilçelerde aynı anda gerçekleştirildiğini belirtirken, “Fethiye’den Bodrum’a, Kavaklıdere’den Seydikemer’e kadar ilimizin her köşesindeki okullarda, farklı yaş gruplarına yönelik hazırlanan videolar öğrencilere sunuldu. Bu sayede, genç yaş gruplarında temel çevre bilinci oluşturulmuş, lise düzeyindeki öğrencilere ise daha derin bilgiler aktarılmıştır” ifadelerini kullandı.