Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla’da Kırsal Mahallelerde 36 Milyon TL’lik Yol Yapım Projesinde Son Aşama yaklaşıldı

Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyeleri, Menteşe’deki 5 kırsal mahallede 36 milyon 500 bin TL yatırımla başlattıkları yol yapım çalışmalarında sona yaklaşıyor. Mahalle sakinleri, yenilenen yollarla güvenli ve konforlu ulaşımın tadını çıkarıyor. Başkan Ahmet Aras, bu projelerin kırsal kalkınmaya katkı sağladığını vurguladı.

Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyeleri, Menteşe'deki 5 kırsal mahallede 36

Muğla’da Kırsal Mahallelere Büyük Yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğü 36 milyon 500 bin TL maliyetli yol yapım projelerinde sona gelindi. Bu kapsamda, kırsal bölgelerde ulaşım standartlarını artırmaya yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Menteşe’deki Proje Detayları

Menteşe ilçesindeki İkizce, Kozağaç, Çırpı, Yerkesik ve Çiftlik mahallelerini kapsayan projede büyük bir mesafe katedildi. İkizce ve Kozağaç mahallelerini birbirine bağlayan toplamda 2 bin 700 metrelik yol ile Çırpı ve Maden Ocağı arasındaki bin metrelik bağlantı yollarındaki zemin düzenlemesi, plentmiks temel serimi ve ilk kat sathi kaplama çalışmaları tamamlandı.

Kozağaç-Baraj yolunda, 16 bin metrelik zemin düzenlemesi ve temel serimi işlemleri de sona erdi. Ekipler, sahada birinci kat sathi kaplamaya devam ediyor. Ayrıca, Çiftlik ve Yerkesik mahalleri arasında yer alan 7 bin metrelik güzergâhta da temel serimi işlemleri sürmekte. Bu çalışmanın ardından sathi kaplama aşamasına geçilecek.

Mahalle Sakinlerinden Olumlu Geri Dönüşler

İkizce Mahallesi sakinlerinden Fahri Demirel, “Yolumuzun yenilendiği için çok memnunuz. Eskiden iki araç yanyana geçemezdi. Büyükşehir ve Menteşe Belediyemiz sayesinde güvenli bir yola kavuştuk.” şeklinde konuştu.

Kozağaç Mahallesi’nden Çağdaş Bozkurt ise, “Orman yangınları döneminde yolumuz zarar görmüştü. Bu yıl yaptığımız talepler cevap buldu ve yolumuz yenilendi. Yeni yollar sayesinde hem güvenli seyahat edeceğiz hem de zaman kazanacağız,” diye ekledi.

Çırpı Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı, “Yıllardır kötü durumdaydı. Başkanlarımızın destekleriyle yolumuz yeniden yapıldı. Artık tozdan ve çamurdan kurtulduk,” ifadesini kullandı.

Proje Hakkında Görüşler

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Dairesi’nde görevli İnşaat Mühendisi İpek Dela Aydın, “Menteşe’deki 5 mahallenin yol yapımında sona yaklaşıyoruz. Başkanımız Ahmet Aras’ın, vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu ulaşım sunma konusundaki kararlılığını sürdürüyoruz,” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, “Kırsal mahallelerimize güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak önceliklerimiz arasında. Bu çalışmalar, bölge halkının yaşam kalitesini artırma amacı güdüyor,” diyerek değerlendirmelerini tamamladı.