Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, 19-25 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 27 bin 741 aracı kontrol etti. Denetimlerde, kurallara uymadığı belirlenen 1.292 sürücü hakkında gerekli işlemler uygulandı ve 264 araç trafikten men edildi.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi. Ayrıca, denetimlerde trafik kurallarını ihlal eden 55 sürücünün sürücü belgeleri geçici olarak geri alındı.

Trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla 2.148 sürücüye trafik eğitimi verildi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve trafikte güvenliği artırmak için denetimlerini sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: İHA