Muğla’da Gönüllü Gençler, ‘Denizler Varsa Biz de Varız’ Projesi ile Marmaris’te Kıyı Temizliği Gerçekleştirdi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi, gönüllülerin katılımıyla Marmaris’te kıyı temizliği gerçekleştirdi. “Denizler Varsa Biz de Varız” projesi ile çevre bilinci artırıldı, toplanan atıklar geri dönüşüme gönderildi. Proje, temiz denizler ve sağlıklı ekosistem hedefiyle dikkat çekti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla’da Deniz Temizliği Projesi Gerçekleştirildi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Gençlik Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören gönüllü gençlerle birlikte Marmaris’te ‘Denizler Varsa Biz de Varız’ temalı bir temizlik etkinliği düzenledi.

Gelecek İçin Temizlik Hareketi

Amaçları, çevre temizliği bilincini artırmak ve sonraki nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak olan etkinlikte, gönüllü gençler sahil boyunca biriken plastik atıklar, metal ve cam şişeler gibi çeşitli kirlilik yaratan atıkları topladı. Toplanan malzemeler geri dönüşüm ve uygun depolama alanlarına yönlendirildi. Bu etkinlik sadece fiziksel bir temizlikten ibaret olmayıp, aynı zamanda çevre bilinci ile gönüllülük duygusunun geliştirilmesi hedeflenmiştir. ‘Denizler Varsa Biz de Varız’ projesi sayesinde gençlerin katılımı artırılmış ve temiz sahil bilincinin toplumda yaygınlaştırılması için önemli bir adım atılmıştır.

Deniz Hayatını Koruma Çabaları

Proje sonucunda, deniz kıyısındaki atıkların toplanması hem denizlerin temiz kalmasına katkıda bulunmuş hem de kıyı bölgelerinde yaşayan hayvanların yaşam alanlarının iyileşmesine yardımcı olmuştur. Ayrıca, deniz canlılarının yaşamını tehdit eden atıkların bertaraf edilmesiyle ekosisteme olumsuz etkilerin engellenmesi sağlanmıştır.

Uluslararası Gençlik Merkezi yetkilileri, gönüllü gençlerin çevre konusundaki hassasiyetinden ve projeye olan ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür etkinliklerin farklı yerlerde de devam edeceğini açıkladı.



Batman'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde atıl durumdaki dört araç yandı, ancak itfaiye
Sıradaki Haber Cumhuriyet Mahallesi’nde Yangın Korkusu: Atıl Araçlar Alev Alev Yandı, Bir TIR İtfaiyenin Müdahalesi ile Kurtarıldı