Muğla İl Müftülüğü’nden Anlamlı Etkinlik: Cami-Engelli Buluşması
Muğla İl Müftülüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Tarihi Kurşunlu Camii’nde gerçekleştirilen “Cami-Engelli Buluşması” programı, engelli bireylerin cami merkezli sosyal yaşama katılımını teşvik etmeyi ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledi.
Katılımcılar ve Açılış Programı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Muğla Şubesi’nin katkılarıyla hayata geçen programda, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Zeliha Tümer gibi birçok önemli isim ve gönüllü vatandaşlar bir araya geldi.
Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kurşunlu Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan’ın seslendirdiği tilavetin ardından katılımcılar, anlamlı konuşmalar dinledi.
Engelli Bireylerin Yanında Olunmalı
İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Engelliler Haftası’nın önemine vurgu yaparak, fiziksel veya zihinsel engellerin yaşamın bir gerçeği olduğunu belirtti. Çapçı, “Diyanet camiası olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların ibadet ve sosyal yaşamda kendilerini rahatça ifade edebilmeleri için var gücümüzle destek vermeye hazırız,” şeklinde konuştu ve programa katılan tüm bireylere teşekkür etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, devletin engelli bireyler ve aileleri için sürekli bir çaba içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Özel günlerle sınırlı kalmadan yıl boyunca tüm imkanlarımızla engelli bireylerin yanındayız,” ifadelerini kullandı.
Farkındalık ve Toplumsal Bütünlük
Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, bu tür etkinliklerin toplumsal bütünleşme bakımından büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Ayrıca, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, engelli bireylere yönelik farkındalığın sadece belirli haftalarla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, her bireyin bir engelli adayı olduğunu ve bu düşüncenin toplumsal empatiyi artıracağını dile getirdi.
Muğla’daki bu anlamlı etkinlik, engelli bireylerin toplumda daha aktif bir yer edinmelerini sağlamayı hedefliyor.