Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Muğla’da 2025 Hububat Hasadı Başladı, Seydikemer’de Sezon Sonu Beklentisi Var

    Muğla’nın Datça ilçesinde 2025 yılı hububat hasadı başladı. Yaklaşık 35 bin hektar alanda yapılan ekimlerin yüzde 70’inin biçerdöverle hasat edilmesi planlanıyor. Geçen yıl ürün kaybı oranı yüzde 1,35 iken, bu yıl 39 kontrolörle denetimler artırılacak.

    Muğla'nın Datça ilçesinde 2025 yılı hububat hasadı başladı. Yaklaşık 35

    Muğla’da 2025 Yılı Hububat Hasadı Başladı

    Muğla’da biçerdöverle hububat hasadının 2025 yılı itibarıyla Datça ilçesinde başladığı bildirildi. Hasat döneminin ise Seydikemer ilçesinin yüksek bölgelerinde 25 Ağustos’ta sona ermesi öngörülüyor.

    Tarla Bitkileri Ekim Alanı ve Biçerdöverle Hasat Oranı

    2024/2025 ekim sezonunda, Muğla genelinde yaklaşık 35 bin hektarlık alanda buğday, arpa, yulaf, çavdar, aspir, kolza, soya, dane mısır, ayçiçeği, nohut ve mercimek gibi çeşitli tarla bitkileri ekimi gerçekleştirildi. Bu ekim alanlarının yaklaşık yüzde 70’inin biçerdöverle hasat edileceği tahmin ediliyor.

    Denetimler ve Kayıp Oranları

    Geçtiğimiz yılki biçerdöverle yapılan hasatlarda ürün kaybı oranı ortalama yüzde 1,35 olarak gerçekleşmişti. Bu yıl, kayıpların asgariye indirilmesi amacıyla Muğla’daki 13 ilçede görevli 39 kontrolör eşliğinde denetimlerin devam edeceği belirtiliyor. Denetimlerde, dane dökülmelerinin ve kırılmaların azaltılması, hasat için biçimin mümkün olduğunca dipten yapılması ve sap kayıplarının en aza indirilmesi gibi hedefler belirlenmiş durumda.