Muğla Valisi’nden 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla özel bir mesaj yayımladı. Vali Akbıyık, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e, İstiklal Savaşı’ndaki olağanüstü başarıları nedeniyle ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verdiğini hatırlattı.
Gazilik, Şehitlikten Sonra En Yüksek Mertebe
Vali Akbıyık, konuşmasında, “Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, ezanlarımızın yükseldiği bu topraklarda özgür bir şekilde yaşam sürüyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Türk milleti için en yüce mertebe, şehitlikten sonra ‘Gazilik’tir.” ifadelerine yer verdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Savaş alanlarında kazanılan zaferlerin en büyük mimarları, canlarını hiçe sayıp görev yapan askerlerimizdir. Gazi olma onuru, en yüce şereftir.” sözlerini hatırlatarak, gazilik mertebesinin önemine değindi.
Şehitler ve Gaziler Asla Unutulmayacak
Akbıyık, aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin her zaman milletin kalbinde ve hafızasında yaşacağını vurguladı. Mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum.” dedi.