Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik giriş bölümünde, osteoporoz hastalığına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Aydoğmuş’un öncülüğünde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde hayata geçirdiği etkinlikte “Daha İyi Kemiklerin Olsun, Sessiz Tehlikeyi İhmal Etme” temasıyla bilgilendirici broşürler dağıttı.
Bu etkinlikte, halk arasında bilinen kemik erimesinin, düşük kemik yoğunluğu ve kemik dokusundaki bozulmalar nedeniyle kemiklerin güçsüzleşmesi ve kırılgan hale gelmesi ile sonuçlandığı belirtilerek, bu sessiz ilerleyen hastalığın ciddi sağlık sorunları yaratabileceği vurgulandı.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Süreyya Kolcuoğlu, etkinlik alanını ziyaret ederek Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Aydoğmuş ve projeye destek veren tıp fakültesi öğrencilerine teşekkür etti. Kolcuoğlu, toplum sağlığına katkı sağlayan bu tür farkındalık çalışmaları için önemli bir övgüde bulundu.