Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye-Ölüdeniz yolunda 328 milyon TL’lik yatırımla yürüttüğü yol ve altyapı çalışmaları kapsamındaki 4. Etap Ölüdeniz-Kayaköy yolundaki çalışmalarını tamamladı, 2. Etap Ovacık-Şehir içi güzergâhında ise çalışmalar sürüyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye-Ölüdeniz bölgesinde başlatmış olduğu yol, altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları, mahallelerde büyük bir dönüşümle devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlar, hem ulaşım güvenliğini artırmakta hem de bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlamaktadır. 328 milyon TL’lik yatırımla yürütülen 4. Etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda 2 bin 500 metre binder serimi tamamlanmış olup, yatay ve düşey işaretleme çalışmaları başlamıştır.
4. etap tamamlandı, 2. etapta çalışmalar devam ediyor
1. etap Patlangıç-Ovacık, 3. etap Hisarönü-Ölüdeniz ve 4. etap Ölüdeniz-Kayaköy yolundaki çalışmalar tamamlanırken, 2. Etap Ovacık-Şehir içi güzergâhında ise çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.
2. Etap Ovacık-Şehir içi kapsamında; 7 bin metre uzunluğunda yağmur suyu hattı, kaldırım düzenlemeleri, 3 bin sıcak asfalt serimi, istinat duvarı yapımı ve dönel kavşak düzenlemeleri gerçekleştirilmektedir.
Genel proje çerçevesinde 11 bin metre sıcak asfalt serimi, 4 bin 200 metre içme suyu hattı, 7 bin metre yağmursuyu hattı ve 4 bin 500 metre çelik oto korkuluk yapımı da yer almaktadır.
Başkan Aras: “Fethiye-Ölüdeniz hattını geleceğe hazırlıyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Fethiye-Ölüdeniz hattı, hem hemşehrilerimizin günlük yaşamında hem de kentimizin turizm kimliğinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu güzergahta hayata geçirdiğimiz çalışmalarla sadece yolları yenilemiyor; güvenli, konforlu ve estetik bir ulaşım altyapısını bölgemize kazandırıyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını gözeten, çevreyle uyumlu ve uzun yıllar hizmet edecek bir dönüşümü adım adım gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Fethiye’yi ve Ölüdeniz’i hem yaşayanlar hem de ziyaret edenler için daha erişilebilir, güvenli ve çağdaş bir noktaya taşımak” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ölüdeniz-Kayaköy yolundaki 4. Etap çalışmalarını tamamladı, Ovacık’ı kapsayan 2. Etap sürüyor.
Bu Makaleyi Paylaş
