Gece Yarısı Devrilen Ağaç İtfaiyeyi Seferber Etti
Mudanya’da bulunan Hasanbey Mahallesi’nde yer alan Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi’nin karşısındaki dut ağacı, sabahın erken saatlerinde, tam olarak 03.00’te, büyük bir sesle yere devrildi.
Yaşanan olay sonucunda elektrik tellerinin de zarar görmesi üzerine Muhtar Vezir Sağlam, Mudanya Emniyet Müdürlüğü ve Bursa İtfaiyesi hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti. Neyse ki, olayın okul saatleri dışında gerçekleşmesi sayesinde can ve mal kaybı yaşanmadı.
Yerel halk, Ahmet Rüştü Lisesi bahçesi de dahil olmak üzere bölgedeki ağaçların bir an önce kontrol edilmesi, budanması ve çürüyenlerin güvenli bir şekilde kesilmesi gerektiğini belirtti.
Geçtiğimiz yıl aynı okulun bahçesindeki bir çam ağacının, yanında bulunan Akaner Sitesi’nin bahçesine devrilmesi sonucunda maddi hasar meydana gelmişti. Dolayısıyla, bu tür olayların önlenmesi için daha dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.