Moordrecht’te Galericiye Biber Gazlı Müdahale
Hollanda’nın Moordrecht bölgesinde meydana gelen bir olay, lüks araçlarını kurtarmaya çalışan bir galericinin polisle karşılaşması sebebiyle geniş yankı uyandırdı. Olayın detayları, ülkede tartışmalara neden oldu.
Bırakılmadı, Yangın Alarmı Sonrası Olaylar Gelişti
12 Mayıs’ta Moordrecht’teki bir iş merkezinin yangın alarmı devreye girdi. İş merkezi içerisindeki bir galerinin sahibi, içeride park halindeki lüks araçlarını kurtarmak için acele etti. Bu sırada, olay yerine itfaiye ve güvenlik güçleri intikal etti. Araçlarını dışarı çıkarmayı başaran galerici, Oscar Graper, bir kez daha içeri girmeye çalıştığında polisle karşılaştı. Olaya müdahale eden polis, galericinin binaya girmesine izin vermedi.
Güvenlik kameralarında kaydedilen anlarda, galericinin içeri girmek istemesi, polis memurlarının onu engellemesi ve bir polisin biber gazıyla müdahalede bulunması dikkat çekti.
Sosyal Medyada Tepkiler Patlak Verdi
Güvenlik kamerasına ait görüntülerin sosyal medyada hızla yayılması, tartışma yarattı. Kullanıcılar, hiçbir tehdit oluşturmayan galericiye polisin biber gazı kullanarak tepkide bulunmasına karşı sert eleştirilerde bulundu. Öte yandan, polis teşkilatı olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.