Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mollabey İlk-Ortaokulu, e-Twinning Projeleriyle Uluslararası Başarıya Koşuyor

    Alaplı’daki Mollabey İlk-Ortaokulu, e-Twinning projeleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde dikkat çekiyor. 2025-2026 eğitim yılı için Diyarbakır’da düzenlenen e-Twinning Çalıştayı’na Zonguldak’tan katılan tek okul olan Mollabey, okul müdürü Ömer Yavuz’un ifadesiyle “e-Twinning Okulu” unvanını almak için çalışmalarını sürdürüyor.

    Alaplı'daki Mollabey İlk-Ortaokulu, e-Twinning projeleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde dikkat

    Mollabey İlk-Ortaokulu’ndan Önemli Başarılar

    Alaplı’da bulunan Mollabey İlk-Ortaokulu, son dönemlerde gerçekleştirdiği zengin içerikli e-Twinning projeleri ile hem ulusal hem de uluslararası arenada dikkat çekmeyi başardı. Geri dönüşüm malzemeleri kullanarak müzik aletleri yapımı, geleneksel çocuk oyunlarının tanıtımı ve birçok farklı alanda geliştirilmiş projeler, hızla büyük bir başarı elde etti. Bu çalışmalar, okulun “eTwinning Okulu” unvanını alma hedefini güçlendirmektedir.

    Öğrencilerin Yetenekleri Gelişiyor

    Okulun öğretmenleri, ders içi ve dışı etkinlikleri e-Twinning platformu aracılığıyla Avrupa’daki eğitimciler ve öğrencilerle bir araya getirerek, öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Uluslararası düzeydeki projeler, okulun Avrupa eğitim camiasındaki görünürlüğünü artırırken, öğrencilere kültürel etkileşim ve yabancı dil pratiği yapma fırsatları tanıyor.

    Diyarbakır’daki Çalıştayda Zonguldak’ı Temsil Ettiler

    Mollabey İlk-Ortaokulu’nun e-Twinning konusundaki başarılı girişimleri, önemli bir başarı ile taçlandı. Okul, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı sırasında Diyarbakır’da düzenlenen e-Twinning Çalıştayı’na Zonguldak ilinden öğretmen gönderen tek okul olma unvanına sahip oldu. Bu etkinlikte, Mollabey İlkokulu sınıf öğretmeni Selma Dere, Zonguldak’ı üstün başarı ile temsil etti.

    E-Twinning Okulu Olma Hedefi

    Okul Müdürü Ömer Yavuz, çalıştayın okul için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtirken, şu sözleri kaydetti: “Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde e-Twinning platformunda zirveye ulaşma yolundayız. Diyarbakır Çalıştayı’na ilimizi temsilen katılan tek okul olmak, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hedefimiz, en kısa zamanda ‘eTwinning Okulu’ etiketini alarak başarımızı kalıcı hale getirmektir.”

    Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okul yönetimini ve öğretmenleri tebrik ederek, “Mollabey İlk-Ortaokulu’nun gerçekleştirdiği yenilikçi eğitim projeleri, öğrencilerimize uluslararası bir bakış açısı kazandırmakta ve eğitimdeki kalite seviyesini yükseltmektedir. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim.” şeklinde değerlendirmede bulundu.