Gazze İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı
İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka nedeniyle bölgedeki yaşam koşulları giderek ağırlaşıyor. Özellikle çocuk ölümlerinin artışı, uluslararası kamuoyunun dikkatini bu insani krize çekiyor. Bu duruma göz yummayan bazı gruplar ise yardım organizasyonlarıyla Gazze’ye destek olmayı sürdürüyor.
Bayrampaşa Mobilyacıları Gazze İçin El Ele
Son olarak, İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde bulunan Mobilyacılar Çarşısı’ndaki esnaflar, Gazze’deki insani krize duyarsız kalmayarak anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Çarşıdaki esnaf, yılsonuna dek gerçekleştirecekleri satışlardan elde ettikleri kârın yüzde 10’unu ihtiyaç sahiplerine göndermeye karar verdi.
Kampanya hakkında açıklama yapan Mobilyacılar Çarşısı Genel Müdürü Mehmet Karaçuha, bu kararın ortak bir vicdanın ürünü olduğunu ifade ederek, “Gazze’de abluka altında zor günler geçiren kardeşlerimize yardımcı olmak için çarşı esnafıyla bir araya geldik. Yılsonuna kadar elde edilen satışların kârından yüzde 10’unu Gazze’ye göndereceğiz,” dedi. Esnafın duyduğu üzüntüyü vurgulayan Karaçuha, “Şu anda çarşıda 50 dükkan bulunuyor ve hepsi bu kampanyaya katılıyor. Ayrıca, sosyal medya hesaplarımızda yaptığımız bağışların makbuzlarını paylaşacağız,” şeklinde konuştu.
Kampanyaya Destek Veren Esnaflar
Mobilyacılar Çarşısı’ndaki esnaflardan Musa Kurt da bu yardım kampanyasına destek verenlerden biri. Kurt, “Çarşı esnafı olarak Gazze’ye yardım göndermek için elimizden geleni yapıyoruz. Global Sumud filosunda yer alamasak da, bu sıkıntıya destek olmak adına gereken yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin de bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz,” dedi.
Bu nadir dayanışma örneği, toplumun Gazze’de yaşanan dram karşısındaki duyarlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.