MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da HAMAS Heyeti ile Görüşerek Gazze Ateşkes Prosesini Değerlendirdi

1 Min Read

MİT Başkanı İbrahim Kalın’dan HAMAS Heyetiyle Önemli Toplantı

Bugün İstanbul’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve ekibiyle bir araya geldi.

Gazze Ateşkes Anlaşması Üzerine Görüşmeler

Toplantı, “Gazze Ateşkes Anlaşması” çerçevesinde gerçekleştirildi. HAMAS heyeti, üzerlerine düşen ateşkes kurallarına uyduklarını ifade ederken, İsrail tarafının ateşkesi ihlal eden tavırları hakkında bilgi sundu. Türkiye, garantör ülke sıfatıyla Gazze’de ateşkesin sağlanması için sürdürdüğü yoğun çabaları da vurgulayarak, bu süreçteki sorumluluğunu pekiştirdi. İki taraf, İsrail’in ihlallerinin önlenmesi adına atılacak adımları değerlendirme fırsatı buldu.

Gazze Barış Planı ve İnsani Yardımların Önemi

Görüşmelerde, Gazze Barış Planı’nın ikinci aşamasına geçiş için gereken şartların oluşturulması ve mevcut sorunların çözümü üzerine karşılıklı istişareler yapıldı. Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı insani yardımların kapsamı hakkında da bilgi verildi ve bölgede daha fazla yardım girişiminin sağlanması için uluslararası kuruluşlar ve komşu ülkelerle sürdürülen iş birlikleri ele alındı.

Filistin Ulusal Uzlaşısında Mutabakat

Toplantının sonunda her iki heyet, Filistin ulusal uzlaşısının sağlanması ve bağımsız bir Filistin Devleti kurulması konusundaki hedeflerin korunması konusunda bir kez daha aynı görüşü paylaştıklarını bildirdi. Bu durum, iki taraf arasında önemli bir dayanışma ve ortak amaç oluşturdu.

Share This Article
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version