İki PKK’lı Terörist Teslim Oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son yaptığı açıklamada, Irak’ın kuzeyinden gelen iki PKK’lı teröristin teslim olduğunu bildirdi.
Bakanlık, geçtiğimiz günlerde yapılan haftalık bilgilendirme toplantısında basına önemli bilgiler sundu. MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Zeki Aktürk, burada gündemdeki gelişmeleri paylaştı.
Şehitler İçin Başsağlığı Mesajı
Şehit olan 12 Mehmetçik hakkında da bilgi veren Aktürk, konuşmasında 6 Temmuz’da metan ve karbonmonoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını anarak, “Kabirleri huzur bulsun. Kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Aktürk, 7 Temmuz’da Genelkurmay Başkanı ve diğer Kuvvet Komutanları ile beraber Hakkâri’de düzenlenen uğurlama törenine katıldığını ve olaya ilişkin sürdürülen idari tahkikatın devam ettiğini belirtti.
Operasyon ve Güvenlik Faaliyetleri
Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon ve arama faaliyetlerine bağlı olarak son bir hafta içerisinde, Irak’ın kuzeyindeki terör barınaklarından iki PKK’lı teröristin teslim olduğunu duyurdu. Ayrıca, ele geçirilen çok sayıda silah ve mühimmatın kullanılamaz hale getirildiğini ekledi.
Hudut güvenliğini sağlamak adına, yasa dışı geçişler girişiminde bulunan 221 şahsı yakaladıklarını vurgulayan Aktürk, bu yıl itibarıyla 3,304 kişi yakalanırken, 41,920 kişinin de hududu geçemeden durdurulduğunun altını çizdi.
Uyuşturucu Operasyonları ve Tünel İmha Çalışmaları
Bu hafta süresince gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 103 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisini paylaşan Aktürk, “Suriye Harekât Alanları’nda devam eden tünel imha faaliyetleri sonucunda, Tel Rıfat ve Menbic bölgelerinde toplamda 458 kilometrekare tünel imha edilmiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yeni Teknolojiler ve Kabul Süreçleri
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na devredilen yeni teknolojiler arasında, çeşitli miktarda T-70 Genel Maksat Helikopteri ile Dragoneye-2 Termal Kamera bulunuyor. Bu araçlar, kullanılmak üzere envantere alınmış durumda.
Aktürk, personel alım ve askerî okul öğrenci seçim aşamalarının plan dâhilinde devam ettiğini belirtti. 29 Temmuz’a kadar sürecek olan süre zarfında, Millî Savunma Üniversitesi’nde askerî öğrenci temini yapılacağına dikkat çekti. Ayrıca, bedelli askerlik ücreti 2025 yılının ikinci yarısında 280 bin 850 lira 64 kuruş olacağı duyuruldu.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ VE BAKANLIK SÖZCÜSÜ ZEKİ AKTÜRK, GÜNDEME DAİR SON GELİŞMELERİ AKTARDI.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ VE BAKANLIK SÖZCÜSÜ ZEKİ AKTÜRK, GÜNDEME DAİR SON GELİŞMELERİ AKTARDI.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ VE BAKANLIK SÖZCÜSÜ ZEKİ AKTÜRK, GÜNDEME DAİR SON GELİŞMELERİ AKTARDI.
MERSİN’DE KONTROLDEN ÇIKAN TİCARİ TAKSİ, PARK HALİNDEKİ MOTOSİKLETE ÇARPTIKTAN SONRA KALDIRIMA ÇIKARAK BİR MOBİLYA MAĞAZASINA DALDI. KAZADA BİR KİŞİ YARALANDI.