Yaşar Yıldırım: Nurettin Soyer, CHP’ye Göre Hukukçu, Ama Bizim İçin İşkenceci
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, 12 Eylül 1980 darbesinin 45. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen anma programında dikkat çekici ifadelerde bulundu. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Yıldırım, her yıl bu tarihte ülkücülerin hüzün yaşadığını vurguladı.
1980 Darbe Süreci ve FETÖ’nün Rolü
Yıldırım, 1980 darbesi sonrası Yunanistan’ın NATO’ya dönüş çabalarına ve ABD’nin yanlı yönetimlerine dikkat çekerek, “1984’te PKK terörünün başladığı dönemde Amerika’nın etkisinde kalmış olanlar yönetimi ele geçirmişti” dedi. Ayrıca, FETÖ’nün 1986 yılında Kuleli ve Işıklar Askeri Liselerine yerleştirilen öğrencileri hakkında da bilgi veren Yıldırım, bu kişilerin daha sonra 15 Temmuz’daki darbe girişiminin kilit isimleri arasında yer aldığını ifade etti.
Nurettin Soyer’e Eleştiriler
MHP Genel Başkan Yardımcısı, darbe döneminin başsavcısı Nurettin Soyer’in, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda ağır işkencelere maruz kalan isimler için yargılamalar yaptığını belirtti. “C5’te işkenceden hayatını kaybeden arkadaşlarımız olmuştu. Nurettin Soyer’in himayesinde can vermişlerdir” diyen Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Soyer’i Türkiye’nin en büyük hukukçusu olarak nitelendirmesine de tepki gösterdi. Yıldırım, “Bu doğru olabilir, ancak bizim perspektifimizden ve gerçeğe göre, Nurettin Soyer Türkiye’de gelmiş geçmiş en büyük işkenceci olarak değerlendirilmektedir.” diye konuştu.
Yıldırım, Soyer’in hazırladığı iddianamelerle Türk milliyetçiliği ile savaşına dikkat çekerek, “En büyük Türk düşmanıdır. Türk milliyetçilerine karşı açık bir düşmanlık içerisindedir.” şeklinde sözlerini tamamladı.