Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MHP’den Türk Medyasını Koruma Amaçlı Yeni Kanun Teklifi Gelebilir

    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türk medyasını korumak amacıyla meclise kanun teklifi sunduklarını duyurdu. Özdemir, yabancı sosyal medya firmalarının Türk medyasına zarar verdiğini belirterek, yerli medya için reklam dağılımında adil bir düzenleme gerektiğini vurguladı.

    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türk medyasını

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türk medyasını koruma amacıyla meclise bir kanun teklifi sunduklarını belirtti. Özdemir, sosyal medya kullanımının hızla arttığı günümüzde, yurtdışındaki sosyal medya platformlarının Türk medyasını zor durumda bıraktığını ifade etti.

    Yabancı merkezli sosyal medya şirketlerine yönelen sermayenin Türk medyasında ciddi olumsuz etkiler doğurduğuna dikkat çeken Özdemir, “Türk medyasını koruma amacı güden bir kanun önerisini meclise ilettik. İnternet ve sosyal medya kullanımı artarken, televizyon, gazete, dergi ve radyo gibi geleneksel mecraların izlenme oranlarında aynı oranda bir artış yaşanmıyor; bu durum rekabetin dengesini bozuyor. Yabancı sosyal medya platformları, Türk medyasını zor bir duruma sürüklüyor. Medya ve reklam yatırımlarının arttığı bu dönemde, ülkemizin öz sermayesinin yabancı merkezli sosyal medya kuruluşlarına yönelmesi, milli ekonomi ve Türk medyası açısından olumsuz sonuçlar yaratmaktadır. 2023 yılında yabancı sosyal medya firmalarına giden reklam tutarının yaklaşık 90 milyar TL’ye ulaştığı, 2024’te ise bu rakamın 158 milyar TL’ye çıkacağı tahmin edilmektedir. 2025’te bu miktarın daha da büyük bir seviyeye ulaşması beklenmektedir” dedi.

    Özdemir, sundukları teklifin medyayı koruma amacında olduğuna değinerek, “Facebook, Instagram, X, YouTube gibi yabancı sosyal medya platformlarının, zaman zaman kendi çıkarlarını Türk hukuku üzerinde düşündükleri göz önüne alındığında, toplum huzurumuz ve milli güvenliğimiz doğrultusunda yayın mecralarındaki reklam dağılımına belirli bir standart getirmenin zorunlu olduğunu belirtmek gerekir. Türkiye, milli hassasiyetlere saygı göstermeyen küresel sermaye firmalarına karşı ulusal unsurlarına destek vermelidir. Yerel ve ulusal medyanın yaşadığı rekabetçi sıkıntılar karşısında, reklam harcamalarının adaletli bir şekilde dağıtılması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifiyle, Türk medyasını korumayı ve gelişimlerine katkı sağlamayı, aynı zamanda Türk dijital platformlarının haklarını savunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.