Mersin’in Teksin İletişim Merkezi, 2023’e kadar 4 milyon 85 bin çağrıya cevap vererek vatandaşlara kesintisiz destek sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında kurduğu Teksin Mersin İletişim Merkezi, bugüne kadar 4 milyondan fazla çağrı aldı. 2024’te 1 milyon 58 bin çağrı yanıtlayan merkez, 7/24 hizmet vererek vatandaşların taleplerini hızlıca karşılıyor. Kalite Yönetim ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Utku Gonca, çözümlerin SMS ile takip edilebildiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılında kurduğu Teksin Mersin İletişim Merkezi,

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında kurduğu ‘Teksin Mersin İletişim Merkezi’, toplamda 4 milyon 85 bin çağrıya yanıt vererek önemli bir hizmet sunmaya devam ediyor. ‘Tek Noktadan Çözüm Merkezi’ anlayışıyla işletilen bu merkez, yalnızca geçen yıl 1 milyon 58 bin çağrıyı başarıyla karşıladı.

Başkan Vahap Seçer’in büyük önem verdiği bu iletişim merkezi, vatandaşların sorunlarını duyurabilmesi adına kritik bir rol oynamaktadır. 7/24 hizmet veren Teksin Mersin, 185 numaralı hattın yanı sıra sosyal medya ve WhatsApp üzerinden de erişim imkanı sunarak, vatandaşların MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili taleplerinin hızlı bir şekilde iletilmesini sağlamaktadır. Gelen çağrılar anında yanıtlanmakta ve süreçler SMS ile takip edilebilmektedir. Teksin Mersin İletişim Merkezi, il genelinde tek bir numara üzerinden hizmet vererek, acil çözüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Kalite Yönetim ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Utku Gonca, Teksin Mersin İletişim Merkezi’nin kesintisiz bir şekilde hizmet sağladığını ifade ederek, “2020 yılından bu yana 4 milyon 85 bin çağrı aldık. Geçen yıl 1 milyon 58 bin çağrıya yanıt verdik. Tüm talepler en hızlı şekilde ilgili birimlere yönlendiriliyor ve vatandaşlar kendi çözümlerini SMS ile takip edebiliyor” açıklamasında bulundu.

Gonca, geniş bir coğrafyadaki vatandaşların tek bir numara ile hizmete kolayca ulaşabileceğini belirterek, “Başvuruları telefonla, sosyal medya ve WhatsApp üzerinden alıyoruz. Bu, bürokratik yükü hafifletiyor” dedi. Başkan Seçer’e düzenli olarak raporlar sunarak, gelen başvuruların ideal sürelerde tamamlandığını aktaran Gonca, “Vatandaşlar sadece 185 numarasını değil, aynı zamanda başkanımızı da arayabiliyor” diye ekledi.

Teksin’in mobil uygulamasının 1 milyon 200 bin kez indirildiğini ve Mersin’deki hanelerin çoğuna ulaştığını dile getiren Gonca, “Her vatandaşımız 185 ve Teksin’i tanıyor ve kullanıyor. Talepleri memnuniyetle karşılamaktayız. Gelecek dönemde de hizmet sürekliliğimizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. Teksin, yalnızca şikayet ve talepler için değil, aynı zamanda vatandaşların teşekkürlerini iletmesi ve Belediyenin sunmuş olduğu hizmetleri öğrenmesi için de kullanılmaktadır.