Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin’de Yolcu Taşımacılığı Sorunları İçin Geniş Kapsamlı Toplantı Düzenlendi

    Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz’ün başkanlığında şehir içi yolcu taşımacılığı sorunlarına dair toplantı gerçekleştirildi. MTSO temsilcileri ve ilgili kurumların katılımıyla, korsan taşımacılıkla mücadele ve altyapı iyileştirmeleri gibi konular görüşülerek, altı ay içinde bir ikinci toplantı düzenlenmesine karar verildi.

    Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz'ün başkanlığında

    Mersin’de Yolcu Taşımacılığı Sorunları Masaya Yatırıldı

    Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO), şehir içi yolcu ve servis taşımacılığı alanında mevcut sorunların çözümüne yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

    Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi

    Vali Yardımcısı İrfan Demiröz’ün yönettiği “Mersin Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı Sektör Toplantısı”na, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ın yanı sıra, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoförler Odası, Servis Araçı İşletmecileri Esnaf Odası ve Minibüsçüler Esnaf Odası temsilcileri katıldı. Toplantıya ilave olarak, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Defterdarlık, SGK İl Müdürlüğü, Ulaştırma ve Karayolları Bölge Müdürlükleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları da yer aldı.

    Çözüm Önerileri ve Gelişmeler

    Toplantıda, denetim yetkilerinin artırılması, kart uygulamalarının kapsamının genişletilmesi, korsan taşımacılıkla mücadele ve karayolu altyapısının geliştirilmesi gibi çeşitli konular tartışıldı. Özellikle minibüs, servis, taksi ve tarım işçisi taşımacılığı gibi farklı konularda yaşanan sorunlar ve bunlar için önerilen çözümler masanın üstüne yatırıldı.

    Hedeflenen çözümler doğrultusunda atılacak adımların değerlendirileceği ikinci toplantının 6 ay içinde yapılacağı belirtilerek, gelişmelerin takip edileceği açıklandı.