Mersin'de Narkotik Ekiplerinin Operasyonu

Mersin'de, narkotik ekiplerinin düzenlediği bir operasyonla sentetik ecza imalathanesi deşifre edildi. Operasyonda, 65 kilo 250 gram sentetik ecza ham maddesi (pregabalin) ve 45 bin 482 adet doldurulmuş kapsül ele geçirildi.

Elde Edilen Malzemeler

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını engellemeye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Yenişehir ilçesinde bir adreste sentetik ecza hap üretimi yapıldığı bilgisi elde edildi. Belirlenen adrese yapılan baskında 135 bin 100 adet boş kapsül, 1 adet mikser, 2 adet ilaç basım makinesi, 25 gram metamfetamin, 810 adet beyaz renkli hap kutusu, 420 adet kapak ve 708 blister halinde 9 bin 912 adet sentetik ecza da ele geçirildi.

Şüpheliler ve Tutuklama Süreci

Operasyon sırasında gözaltına alınan A.Ç., S.Ç. ve E.A. isimli şüphelilerden A.Ç. ile E.A. mahkemece tutuklandı. S.Ç. hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

Mücadele Devam Ediyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden uyuşturucu tacirlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi