Mersin’de Serebral Palsi Farkındalık Günü’nde Özel Çocuklar ve Aileleri İçin Yeşil Temalı Etkinlik Düzenlendi

Mersin’de Serebral Palsi Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü için özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Bu anlamlı organizasyon, özel çocuklar ve ailelerinin bir araya gelmesini sağlamak amacıyla düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Serebral Palsili çocuklar ve onların aileleri, bu özel günde bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı.

Doğa ile İç İçe Bir Başlangıç

Organizasyon, deniz kıyısında yeşil temalı bir sabah kahvaltısıyla başladı. Aileler ve çocuklar, etkinlik alanının yeşil balonlarla süslenmesiyle eğlenceli bir ortamda vakit geçirdi. Etkinlikte, Serebral Palsili çocuklar için farklı aktiviteler de sunuldu. Çocuklar, boyama etkinliği sırasında kalemliklerini yeşil renge boyayarak yaratıcılıklarını sergiledi. Katılımcılara, farkındalık rengini temsil eden yeşil pamuk şekerler ikram edildi ve gün boyunca müzik eşliğinde sosyalleşme imkânı sağlandı.

Sosyal Farkındalık Yaratma Amaçlanıyor

Etkinlikte konuşan Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, “Bugün Dünya Serebral Palsi Günü. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bu anlamlı günde sahilde bir buluşma organize ettik. Ailelerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra sahilde vakit geçirdik. Amacımız, Serebral Palsi konusunda farkındalık yaratırken, özel bireylerimizle ailelerini sosyalleştirmektir” şeklinde ifade etti.

Serebral Palsi’nin sembol rengi olan yeşilin etkisini vurgulayan Gerboğa, bu yüzden etkinlik alanını yeşil balonlarla süslediklerini belirterek, “Yeşil temalı aktiviteler düzenledik. Ayrıca, pamuk şekerlerimizin rengi de yeşil. Büyükşehir Belediyesi olarak, Serebral Palsi Günü gibi özel günlerde farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Gerboğa, yıl boyunca özel bireylere yönelik eğitim, atölye ve ulaşım gibi çeşitli destekler sunmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yorum yapın

Exit mobile version