Mersin’de Rottweiler Saldırısı: Köpeğe El Konuldu
Mersin’in Toroslar ilçesinde bir kadın ve bir motorlu kuryeye saldıran Rottweiler cinsi köpeğe el konuldu. Olayın ardından köpek, hayvan barınağında gözetim altına alınırken, sahibi F.I.’ya 7 bin lira idari para cezası kesildi.
Olayın Detayları
Dün Akbelen Mahallesi’nde meydana gelen olayda, sahibi tarafından ağızlıksız olarak dolaştırılan Rottweiler, yolda yürüyen Şadiye Armut isimli kadına saldırmış, ardından da saldırıya tanık olan motorlu kurye Salih T.’yi hedef alarak yaralamıştır.
Her iki mağdurun şikayeti üzerine Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ederek köpek sahibi F.I.’yı gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre, saldırgan köpek Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan hayvan barınağına götürüldü.
Yasal Süreç Devam Ediyor
Köpek sahibi hakkındaki soruşturma sürerken, uygulanan 7 bin liralık ceza ile birlikte adli süreçte başlayacak. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması adına sahipleri için sorumlulukların arttığına dikkat çekti.