Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin’de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Yüzme Kursları Başladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Parkı’nda yaz boyunca 7-13 yaş arası özel gereksinimli bireylere yönelik yüzme kursları sunuyor. Büşra Tokucu, haftada 5 gün gerçekleştirilen kursların aileler için de sosyal etkileşim fırsatı yarattığını belirtti. Veliler, bu etkinliğin çocukları için önemli bir deneyim olduğunu vurguladı.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Parkı'nda yaz boyunca 7-13 yaş

    Mersin’de Engelsiz Yaşam Parkı’nda Yüzme Kursları Başladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı aracılığıyla özel gereksinimli bireyler için Engelsiz Yaşam Parkı’nda yüzme kursları düzenlemeye başladı. Yaz dönemi boyunca devam edecek bu kurslar, çocukların su eğlencesinin tadını çıkarırken, aileleriyle birlikte sosyal etkileşimde bulunma fırsatı sunuyor.

    Özel Gereksinimli Bireyler İçin Verimli Yaz Dönemi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin yaz aylarını daha verimli geçirmesi için Engelsiz Yaşam Parkı’nda yüzme eğitimleri düzenliyor. Kurs, 7-13 yaş arası çocuklara yönelik olup, temel yüzme eğitimi ile oyunlar ve grup etkinlikleri içeriyor. Bu sayede, katılımcılar hem eğleniyor hem de fiziksel gelişimlerini destekliyor.

    Beden eğitimi öğretmeni Büşra Tokucu, yaz programlarının 1 Haziran’da başladığını ve haftada 5 gün, 8 seans olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Engelli bireylere yönelik saat 16.00-18.00 arasında sunulan kursların yanı sıra, park dışındaki bireylere de 18.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz halk seansları imkanı tanınıyor. Tokucu, bu halk seanslarının ‘anne-çocuk’ ve ‘baba-çocuk’ etkinlikleri olarak yapılandırıldığını vurguladı.

    Katılımcılardan Olumlu Yorumlar

    Tokucu, “Yüzme kurslarımız özel gereksinimli bireyler için oldukça keyifli. Suya girdiklerinde tüm kas grupları aktif hale geliyor ve bu da onların fiziksel gelişimlerini olumlu şekilde etkiliyor. Aileler de çocuklarıyla birlikte zaman geçirme fırsatı buluyor” dedi.

    Yüzme kursundaki katılımcılardan Bayram Abiş, “Havuzda arkadaşlarımla birlikte oyun oynamaktan mutluluk duyuyorum. Suya girdiğimde kendimi çok iyi hissediyorum” şeklinde konuştu. 25 yaşındaki Ezgi Güneş ise “Burada yüzme dışında körling ve seramik kurslarına da katılıyorum, çok eğleniyorum” dedi. Ali Baba Dönmez, “Arkadaşlarımla vakit geçirmek beni mutlu ediyor. Anneme sürekli buraya tekrar gelmek istediğimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

    Etkinliklere katılan velilerden Gülten Göktaş, Engelsiz Yaşam Parkı’nın kendileri için büyük bir fırsat oluşturduğunu belirterek, “Başkanımız Vahap Seçer’e böyle kıymetli imkanlar sunduğu için teşekkür ediyorum” şeklinde duygu ve düşüncelerini aktardı.