Kurban Bayramı İçin Ücretsiz Kuaför Hizmeti
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’ndan önce hayata geçirdiği ‘Mobil Kuaför Aracı’ ile kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlara ücretsiz kuaför ve berber hizmeti sunarak önemli bir desteğe imza attı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ‘Mobil Kuaför Aracı’, her bayramda olduğu gibi bu yıl da halkın yüzünü güldürdü. Yoğun bir şekilde çalışan Mobil Kuaför Aracı, bayram tıraşlarını gerçekleştiren Mersinlilerin memnuniyetlerini dile getirdi. Son durağı Toroslar İlçesi Hamzabeyli Mahallesi olan Mobil Kuaför Aracı, bugüne kadar toplamda 25,856 kişiye hizmet vermiş durumda.
25,856 Kişiye Ulaşmanın Gururu
Mobil Kuaför Sorumlusu Neslihan Tukta, iki ayrı Mobil Kuaför Aracının hizmet sağladığını belirtti. Tukta, “Bir aracımız Tarsus bölgesine, diğeri ise Mersin merkezdeki dört ilçe ile Erdemli ve Silifke’ye kadar hizmet sunuyor. Şimdiye dek 25,856 kişiye ulaşmayı başardık. Amacımız daha çok vatandaşa destek olmak. Bayram haftasında yoğun bir talep ile karşılaşıyoruz. Tüm talepleri değerlendiriyor ve hizmet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Bayram yoğunluğu oldukça fazla, vatandaşların yüzünde bir gülümseme oluşturmak bize mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.
Mobil Kuaför hizmetinden yararlanan 72 yaşındaki Ferdane Yiğiter, bu bayram öncesinde saçlarını ilk kez boyattığını belirtti. Yiğiter, “Bayram öncesi bu hizmet gerçekten güzel oldu. 72 yaşındayım ve bugüne kadar saçımı hiç boyamamıştım, bu benim ilk deneyimim. Bayram için hazırlandım. Torunlarım beni görünce çok şaşıracaklar ve, ‘Babaanne, anneanne güzelleşmişsin’ diyecekler. Köyümüzde kuaför yok, saç kestirmek için çarşıya gitmek zorundaydık. Başkanımız bu zahmetten kurtardı” ifadelerini kullandı.