Mersin’de Dron Destekli Trafik Denetimlerinde 15 Sürücüye 41 Bin Lira Ceza Kesildi

Mersin’de jandarma, Kurban Bayramı öncesi dronla gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 15 sürücüye 41 bin 46 lira ceza kesti. Denetimlerde emniyet şeridi kullanımı ve diğer kural ihlalleri kontrol edildi, uygulama bayram süresince devam edecek.

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin’de Dron ile Trafik Denetimi

Mersin’de yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen dron destekli trafik denetimlerinde, kurallara uymayan 15 sürücüye toplamda 41 bin 46 lira para cezası kesildi.

Trafik Güvenliğini Artırma Amaçlı Denetimler

İl Jandarma Komutanlığı’nın verdiği bilgilere göre, kaza oranlarının düşürülmesi ve sürücülerin trafik kurallarına ilişkin aşinalığının artırılması için yapılan denetimler, Mersin Otoban Gişeleri Yol Kontrol Noktası’nda gerçekleştirildi. Dron ile yapılan havadan incelemeler sonucunda, kural ihlali tespit edilen 15 sürücüye toplamda 41 bin 46 lira idari para cezası uygulandı.

Denetimlerin odağında yer alan unsurlar arasında, emniyet şeridinin yanlış kullanımı, hatalı sollama ve şerit ihlalleri gibi çeşitli trafik kural ihlalleri bulunuyordu. Yetkililer, bayram süresince bu denetimlerin devam edeceğini bildirdi.



Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde yapılan trafik
Sıradaki Haber Jandarma, Bayram Denetimlerinde Sürücülere Şeker İkram Etti