Dolandırıcılığa Geçit Yok: Mersin’de 3 Şüpheli Yakalandı
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışanı olarak tanıtan dolandırıcıları çökertti. Operasyon neticesinde 3 şüpheli gözaltına alındı.
Yapılan Dolandırıcılık Girişimi
Alınan bilgilere göre, Erdemli ilçesinde yaşayan yaşlı bir birey telefonda arandı. Arayan şüpheliler, mağdurun isminin terör örgütü ile ilişkili olduğunu söyleyerek banka hesabından büyük bir miktar para çekmesini talep etti. Bu dolandırıcılar, ‘yardımcı olmak’ bahanesiyle yaşlı şahıstan parayı almak için evine gelerek parayı elden teslim aldıktan sonra kayıplara karıştı. Mağdur, dolandırıldığını fark edince jandarmaya durumu bildirdi.
Geniş Kapsamlı Soruşturma Başlatıldı
İhbar üzerine JASAT ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla kapsamlı bir soruşturma başlattı. Ekipler, Erdemli’deki 230 güvenlik kamerasından oluşan yaklaşık 1500 saatlik görüntü kaydını incelemeye aldı. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, toplu taşıma ve ticari taksilerin kamera kayıtlarından şüphelilerin kimlikleri belirlenerek tespit edildi.
Eş Zamanlı Operasyonlar Başarıyla Gerçekleştirildi
Jandarma, Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda Mersin, Ankara ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda 3 şüpheli yakalanarak Jandarma komutanlığına götürüldü. İşlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen dolandırıcılardan tümü tutuklandı.
Özellikle yaşlı bireyleri hedef alan bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanırken, güvenlik güçlerinin de bu konudaki duyarlılığı devam ediyor.


