**Mersin’de Organize Dolandırıcılık İddiaları**
Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Tece ve Davultepe mahallelerinde köylülerin taşınmaz satışları sırasında bir dolandırıcılık çetesine maruz kaldığı öne sürüldü. Mağdurlar ve Avukat Kübra Erşahin, daha fazla kişiyi etkilememek ve sorumlu şahısların yakalanması amacıyla yetkililere çağrıda bulundu.
## Dolandırıcıların Taktikleri
İddialara göre, bölgede bulunan arazilerin imara açılmasıyla birlikte dolandırıcılar harekete geçti. Özellikle limon üreticisi köylüler hedef alınarak, zengin iş insanları kimliğine bürünmüş çete üyeleri, taşınmaz sahiplerine satın alma teklifinde bulunuyor. Bu kişiler, görüşmeler sırasında güvenilir bir intiba bırakarak, düşük meblağlarda kapora ödenmesini sağlayıp tapu işlemlerini gerçekleştirmeye ikna ediyorlar.
## Sahte Bankacılık ve Telefon Aramaları
Mağdurlar, tapu devri esnasında sahte banka çalışanlarının telefonla arayarak “paranız hesaba geçti ancak kara para incelemesine takıldı” şeklinde beyanlarda bulunarak dolandırıldıklarını aktarıyor. Bu yolla, tapu devri işlemlerinin tamamlandığı bilgisini veriyorlar.
## “Ulaşılmaz Hale Geliyorlar”
Avukat Kübra Erşahin, çetenin organize bir yapı sergilediğine dikkat çekerek, yaklaşık 25-30 kişiyi dolandırdıklarını ifade etti. Erşahin, “Bu kişiler 100 bin TL kapora alıyor, ardından sahte dekontlarla insanları kandırarak tapuda imzaları attırıyor. Devamında ise bir daha ulaşılamıyorlar. MERNİS kayıtlarında aynı adreslerden görünmelerine rağmen tutuklanmaları sağlanmıyor” dedi.
## Mağdurlar Çağrıda Bulunuyor
Anayurt Mahalle Muhtarı Musa Ural, dolandırıcılığın bölge halkını ciddi şekilde mağdur ettiğini belirterek, yakın zamanda birçok vatandaşın benzer şekilde dolandırıldığını ifade etti. Ural, halen dolandırıcılar tarafından aranan kişilerin olduğunu ve daha fazla insanın zarar görmemesi için acilen yargı önünde hesap vermelerini talep ettiklerini söyledi.
## Kayıplar ve Adalet Talepleri
MağdUrlardan Mustafa Keskin, babasından miras kalan taşınmazının dolandırıldığını, anlaşılan meblağın çok altında bir bedelle başka birine satıldığını anlattı. Yakup Keskin de aynı çetenin kendisine dolandırıcılık girişiminde bulunduğunu, fakat tapuda imza atmadıkları için dolandırıcıların hedeflerinden kurtulduklarını kaydetti.
Avukat Erşahin ve mağdurlar, olayların daha fazla can kaybına yol açmaması için yetkililere çağrıda bulunarak, bu dolandırıcılık çetesinin sorumlularını adalet önüne çıkarmasına yönelik adımlar atılmasını talep etti. Arazi dolandırıcılığı vakalarının boyutunun yüz milyonları bulduğu ifade ediliyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
MERSİN’İN MERKEZ MEZİTLİ İLÇESİNE BAĞLI DAVULTEPE VE TECE MAHALLELERİNDE KÖYLÜ VATANDAŞLARIN, TAŞINMAZ SATIŞLARI SIRASINDA ORGANİZE BİR DOLANDIRICILIK ÇETESİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ.
MERSİN’İN MERKEZ MEZİTLİ İLÇESİNE BAĞLI DAVULTEPE VE TECE MAHALLELERİNDE KÖYLÜ VATANDAŞLARIN, TAŞINMAZ SATIŞLARI SIRASINDA ORGANİZE BİR DOLANDIRICILIK ÇETESİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ.