Ana SayfaSporMersin, 2025 Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları'na ev sahipliği yaparak uluslararası spor...

Mersin, 2025 Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları’na ev sahipliği yaparak uluslararası spor sahnesinde önemli bir an yaşattı.

Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları Mersin’de Başladı

Dünya genelinde ilk defa gerçekleşen “2025 Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları”, Mersin’de gerçekleştirilen anlamlı bir açılış töreni ile start aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Babil Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen açılışta, Mersin Valisi Atilla Toros önemli bir açıklama yaptı. Vali Toros, şunları belirtti: “Mersin, dünya çapında önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor. Bugün burada, Bedensel Engelliler Plaj Oyunları’nın ilk kez ilimizde gerçekleştirilmesinin heyecanını yaşıyoruz. Bu büyük etkinlikte mücadele edecek tüm sporculara ve misafirlerimize sevgi ve başarılar diliyorum.”

Rudi Van Den Abbeele’nin Vizyonu Gerçekleşti

Dünya Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Rudi Van Den Abbeele, organizasyonun geçmişte bir hayal olduğuna dikkat çekerek, “Dört yıl önce bir plajda uluslararası bir spor etkinliği hayal ettik ve bu gün hayalimizi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gece, paralimpik hareket için bir dönüm noktası” dedi. Abbeele, Mersin’de 2013 Akdeniz Oyunları’ndaki başarılı organizasyondan sonra Türk spor ve kültürünün dünyaya tanıtıldığını vurguladı.

Engelli Bireylere Destek Politikaları

AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’de engelli bireylerin yaşamında önemli bir değişim yaşandığını belirtti. Nebati, 2002 yılından itibaren engellilerin toplumsal hayata entegrasyonu ve spor alanında sürdürülebilir başarılar sağlamak için çeşitli politikaların uygulandığını ifade etti.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Murat Aksu, organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, bu etkinliğin Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Açılış töreninde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hamit Mert Avcı ve Mersin Milletvekili Dr. Nureddin Nebati de konuşma yaptılar.

18-25 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları’nda 26 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye, bu organizasyonda 57 sporcuyla temsil edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Artvin Trabzonspor Taraftarlar Derneği, Özel Gereksinimli Bireyleri Trabzonspor Maçına Götürme Vaadinde Bulundu

Artvin Trabzonspor Taraftarlar Derneği, özel gereksinimli bireyleri ziyaret ederek onlara Trabzonspor maçına götürme sözü verdi. Dernek Başkanı Bayram Sarayoğlu, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, ziyaretin anısına atkı ve hediyeler sundu.

Kocaeli Kağıtspor Boksörleri, Avrupa Şampiyonası İçin Almanya’ya Gitti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü boksörleri, U-17 Avrupa Şampiyonası için Almanya'ya gitti. Alparslan Şenol, Alpaslan Çoban ve Sudenaz Aydemir, şampiyonluk hedefiyle hazırlanarak turnuvaya katılacak. Antrenör Caner Önayaker, sporcuların fiziken ve zihnen hazır olduğunu belirtti.

Sarp Sınır Kapısı’nda 69 Farklı Suçtan Aranan Şahıs Yakalandı: 193 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda D.A. isimli şahıs, 69 suçtan aranarak 193 yıl 6 ay hapis cezası ile gözaltına alındı. Sahte bankacılık ve dolandırıcılıkla ilgili suçlardan dolayı tutuklanan D.A., cezaevine gönderildi.

Elazığ’da 160 Üreticiye Süt Soğutma Tankı Dağıtımı Gerçekleşti

Elazığ’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi destekli projeyle 160 üreticiye süt soğutma tankı dağıttı. Bu adım, modern süt üretimini teşvik ederek kırsal kalkınma ve hayvancılık sektörünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

Afyonkarahisar’da AFAD, Vatandaşlara Afet Farkındalık Eğitimi Düzenledi

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Başmakçı'da afet farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitimde, afet bilinci, insani yardım, psikososyal destek ile çadır kurma ve yangın söndürme konuları ele alındı. AFAD, toplumun her bireyinin hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.