Konya’nın Meram ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen “İlk Orucum, İlk İftarım” etkinliği, bu yıl yine büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Meram Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen programda, çeşitli uzak mahallelerden gelen öğrenciler, Başkan Mustafa Kavuş’un katılımıyla iftar sofrasında buluştu.
Meram Belediyesi’nin her yıl gerçekleştirdiği “İlk Orucum, İlk İftarım” etkinliği, bu sene de keyifli anlarla dolu geçti. Oruç tutmanın heyecanını ilk kez yaşayan çocuklara, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un yanı sıra Meram İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Kocagöz de eşlik etti. Uzak mahallelerden gelen çocuklar, öğretmenleri ve okul yöneticileriyle birlikte programda yer aldı. İftar öncesinde çocuklar, kendileri için düzenlenen Hacivat-Karagöz gösterisi, illüzyon şovları ve oyunlarla eğlendi.
Başkan Kavuş, uzaktan gelen çocuklarla birlikte oruçlarını açtı ve yaptığı konuşmada, “İlk Orucum, İlk İftarım” geleneğinin önemli bir değer olduğunu vurguladı. Bu yıl yine uzak mahallelerden gelen çocuklarla bir arada olduklarını aktaran Kavuş, “Geleneklerimizdeki tekne orucu ve oruç satma gibi aktivitelerle başlayan mutlu süreç, ilk oruç ve iftar ile sürüyor. Bunlar hepimizin yaşadığı güzel anılar. ‘İlk Orucum İlk İftarım’ programı, aile içinde de var olan bir gelenek ve kültürümüzdür. Çocuklarımız arasında tamamen oruç tutanlar olduğu gibi, on gün veya onbeş gün tutanlar da var. Hepimiz bu şekilde başladık. Allah, çocuklarımızın oruçlarını kabul etsin” ifadelerine yer verdi.
Program sona erdiğinde, Başkan Kavuş çocuklara ilk oruç hediyesi olarak çeşitli akıl ve zeka oyunları dağıttı.