**Menteşe’de Tarihi Mezarlara Kazı Çalışmaları Başladı**
Muğla’nın Menteşe ilçesinde sürdürülen sulama deposu inşaatı esnasında, tarihi mezarların ortaya çıkmasının ardından kazı ve inceleme faaliyetleri hız kazandı.
İlk aşamada, mezarların bulunduğu alan çevresine güvenlik şeridi çekilerek, koruma altına alındı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda arkeologlar tarafından yürütülen kazı süreçleri, Menteşe’nin zengin arkeolojik geçmişine önemli katkılarda bulunması bekleniyor.
### Vali Akbıyık’ın Değerlendirmeleri
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, kısa bir süre önce yaptığı bir basın toplantısında, keşfedilen mezarların M.Ö. 3. ve 4. yüzyıla ait olabileceği yönünde bilgiler verdi. Bu alanın Muğla tarihine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.
Akbıyık, “Menteşe’de benzeri görülmemiş bir düzeyde bir kazı çalışması gerçekleştiriliyor. Mezarlarda, döneme ait tarihi ve arkeolojik objeler meydana çıkmış durumda. Burası, medeniyetlerin yaşandığı önemli bir yer; yerin altı da üstü kadar zengin” ifadelerini kullandı.
Bölgedeki kazı çalışmaları, Muğla’nın kültürel mirasını ortaya çıkarma açısından büyük bir öneme sahip.
MUĞLA’NIN MENTEŞE İLÇESİNDE SULAMA DEPOSU ÇALIŞMALARI SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN TARİHİ MEZARLARDA KAZI VE İNCELEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI.