Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Menteşe Belediye Başkanı Aras, 19 Mayıs’ı Cumhuriyet’in doğum günü olarak kutladı

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, 19 Mayıs mesajında bu tarihi günün, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu vurguladı. Atatürk’ün gençliğe olan güvenine dikkat çeken Aras, gençlerin Cumhuriyetin geleceği için önemini ifade etti.

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, 19 Mayıs mesajında bu

    19 Mayıs’ın Önemi ve Gençliğe Vurgu

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak, “19 Mayıs, Atatürk’ün doğum günü olarak nitelendirdiği bir tarih olup, bağımsız Türkiye’nin kuruluşunun başlangıcıdır” şeklinde ifadelerde bulundu.

    Atatürk’ün İzinden

    Başkan Köksal Aras, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 106 yıl önce Samsun’a çıkarak bağımsızlığın, umudun ve özgürlüğün ilk adımlarını attığını vurguladı. Bu tarihin, bir millete özgürlüğünü kazandıran ve karanlıktan aydınlığa çıkmasını sağlayan kritik bir nokta olduğunu belirtti.

    Başkan Aras, “Bizler, o tarihin mirasçıları olarak aynı azim ve kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz. Atatürk’ün gençliğe olan sonsuz güvenle ifade ettiği ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü, sıradan bir ifade değil, Cumhuriyetimizin en sağlam güvencesidir. Atatürk’ün idealleri doğrultusunda, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan gençler, yarınlarımızın teminatını oluşturuyor. Menteşe Belediyesi olarak, gençlerimizin çağdaş, bilimsel ve özgür bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için her zaman yanlarında bulunacağız” dedi.

    Son olarak, “Bu düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve sonsuz saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuşarak mesajını sonlandırdı.