Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Melissa Kasırgası, Küba’yı Kategori 3 Seviyesinde Etkisi Altına Aldı

Melissa Kasırgası, Küba’yı etkisi altına alarak saatte 190 kilometre hızla ilerledi ve şehirlerde sel meydana getirdi. Yaklaşık 735 bin kişi tahliye edilirken, kasırganın uzun vadede elektrik kesintileri ve gıda sıkıntıları yaratabileceği belirtildi. Bahamalar’da da etkili olması bekleniyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Melissa Kasırgası Küba’yı Vurdu

Karayipler üzerinden ilerleyen Melissa Kasırgası, Jamaika’nın ardından bu sabah itibarıyla Küba topraklarına ulaştı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) verilerine göre, kasırga 3. kategori seviyesinde bulunuyor ve saatte 190 kilometre hıza ulaşarak karaya girdi.

Şiddetli Yağış ve Tahliye Önlemleri

Santiago de Cuba’da beklenmedik şiddetli yağışlara sebep olan kasırga, şehirdeki cadde ve sokakların sular altında kalmasına yol açtı. Kasırganın Küba’ya gelmeden önce, doğudaki yaklaşık 735 bin kişinin güvenliği için evlerinden tahliye edildiği bildirildi.

Bu doğal afetin, ülkede uzun süreli elektrik kesintilerine ve gıda ile yakıt sıkıntısına yol açarak, mevcut ekonomik krizi daha da derinleştirebileceği vurgulanıyor.

Gelecek Etkiler

Melissa Kasırgası’nın Küba’yı etkilemesinin ardından, Bahamalar’da da ciddi etkiler yaratması bekleniyor. Yetkililer, bu süreçte halkın güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alınacağını belirtmektedir.