Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmet Savaş Tuğsavul’un Yarım Asırlık Anahtarlık Koleksiyonu Sergisi Büyükçekmece’de Sanatseverlerle Buluştu

CIOFF Türkiye Onursal Başkanı Mehmet Savaş Tuğsavul’un 50 yıllık birikimi ile hazırladığı “Uluslararası Anahtarlık Koleksiyonu” Sergisi, Büyükçekmece’de sanatseverlerle buluştu. Farklı kültürlere ait 200 anahtarlık, 17 Ekim’e kadar sergilenecek. Ayrıca Tuğsavul’a plaket verildi.

CIOFF Türkiye Onursal Başkanı Mehmet Savaş Tuğsavul’un 50 yıllık birikimi

Mehmet Savaş Tuğsavul’un Anahtarlık Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluştu

CIOFF Türkiye’nin Onursal Başkanı Mehmet Savaş Tuğsavul’un yarım asırlık birikimi olan ‘’Uluslararası Anahtarlık Koleksiyonu’’ sergisi, sanat tutkunlarının ilgisine sunuldu. Sergi, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi ve içeriği yurt içi ile yurt dışından titizlikle derlenen, farklı kültürel ögeleri yansıtan 200 adet anahtarlıkla zenginleştirildi.

Farklı Kültürlerin İzlerini Taşıyor

1972 yılından beri Mehmet Savaş Tuğsavul tarafından toplanan anahtarlık koleksiyonu, sanatı ve kültürü buluşturmanın yanı sıra, değişik coğrafyaların kültürel sembollerini ziyaretçileriyle paylaşıyor. Bu eşsiz sergi, küçük nesnelerin farklı kültürler arasında nasıl bir etkileşim yarattığını gözler önüne serdi. Ayrıca sergi açılışında, Türk kültürünün korunması ve tanıtılması konusundaki katkıları nedeniyle Mehmet Savaş Tuğsavul’a, Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü H. Gürhan Ozanoğlu tarafından bir plaket verildi.

Serginin, 17 Ekim tarihine kadar Büyükçekmece İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam edeceği duyuruldu. Bu tarihe kadar sergiyi ziyaret edenler, tarihi ve kültürel öğelerle dolu bir deneyim yaşayacakları için büyük bir fırsata sahip olacak.