Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mart Ayında İnek Sütü Toplama Miktarı Yüzde 13,2 Artış Gösterdi

    Mart ayında Türkiye’de ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, bir önceki aya göre yüzde 13,2 artışla 1 milyon 15 bin 647 tona ulaştı. İçme sütü üretimi ise yüzde 11,9 artarak 148 bin 525 ton oldu.

    Mart ayında Türkiye'de ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü

    **Mart Ayında İnek Sütü Toplaması Önemli Bir Artış Gösterdi**

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına dair Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Rapora göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı Mart ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9’luk bir artış göstererek 1 milyon 15 bin 647 ton seviyesine ulaştı. Ayrıca, yılın ilk çeyreği olan Ocak-Mart döneminde de önceki yıla göre yüzde 1,4’lük bir artış gerçekleşti.

    **Diğer Süt Ürünlerinde Durum Nasıl?**

    Mart ayında inek peyniri üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 oranında arttı. Ancak, yoğurt üretiminde yüzde 1,0’lık bir azalma olduğu gözlemlendi. İçme sütü üretiminde ise dikkat çekici bir artış kaydedildi; bu üretim, yüzde 6,2 oranında artarak Mart ayında 148 bin 525 ton oldu. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 1,8 artışla sürdü. Ocak-Mart döneminde inek peyniri üretiminde yüzde 0,4’lük bir daralma yaşanırken, yoğurt üretiminde yüzde 2,0’lik bir artış gözlemlendi.

    **Geçtiğimiz Aya Kıyasla Büyük Bir Artış**

    Önceki ay 897 bin 358 ton olarak kaydedilen inek sütü toplama miktarı, Mart ayında yüzde 13,2’lik bir artışla 1 milyon 15 bin 647 ton seviyesine ulaştı. Bu veriler, süt sektörü açısından umut verici bir durumu işaret ediyor.