Marmaris Açıklarında 5.8 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi
Dün gece saat 02.17’de Marmaris açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, Muğla ve çevresindeki ilçelerde yoğun bir şekilde hissedildi. Bu sarsıntının ardından birçok kişi, yaşanan paniğin etkisiyle hastanelere başvurdu. Özellikle Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 14 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Aydın ve Muğla genelinde toplamda 78 kişi hastaneye kaldırıldı.
Panik Ataklar Hastanelik Etti
Muğla’nın merkezinin yanı sıra ilçelerde de hissedilen deprem, bölgedeki halkta büyük bir korku yarattı. Muğla genelinde 69, Aydın’da ise 9 kişi hastaneye kaldırıldı. Aydın ilinde hastaneye başvuranlardan yalnızca bir kişi, deprem sırasında kaçmaya çalışırken ayağını burktu. Diğer 8 kişinin ise panik atak geçirdiği kaydedildi.
Hastanelere Yönlendirilen Vakalar
Aydın’da gerçekleşen depremin ardından, Nazilli Devlet Hastanesi’ne 4, Aydın Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne 3’er hasta, Kuşadası Devlet Hastanesi’ne ise 2 kişi kaldırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, Aydın’daki tüm vakaların panik atak nedeniyle hastaneye yönlendirildiği tespit edildi.