Marmaris’te Cinayet Davasında İlk Duruşma Gerçekleşti
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Yasemin Yorulmaz’ı darp edip bıçaklayarak yaşamına son verdiği iddiasıyla yargılanan Tuncay Yorulmaz, ilk kez mahkeme karşısına çıktı. Duruşma sonunda, tanıkların dinlenmesi kararlaştırıldı ve işlem, 8 Temmuz’a ertelendi.
Olayın Detayları ve Sanığın Hakkında Açılan Dava
31 Ekim 2024 tarihinde meydana gelen olayda, 50 yaşındaki Yasemin Yorulmaz, boşanma sürecindeki eşi 44 yaşındaki Tuncay Yorulmaz tarafından darp edildikten sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı ve sanık, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Aile Avukatından Korkunç Açıklama
Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan aile avukatı Kazım Türk, yaşanan olayın korkunçluğu ve davanın durumu hakkında şunları söyledi:
“Ciddi bir trajedi yaşandı ve müvekkilimin annesi, eşi tarafından acımasızca katledildi. Bugünkü duruşmayı gerçekleştirdik. Sanık, her zamanki gibi ‘haksız tahrik’ indiriminden yararlanma çabası içinde. Mahkemede, maktulün söylemediği sözleri kendine savunma aracı olarak kullanmaya çalıştı. Ancak savcılık, Türk Ceza Kanunu’nun 82. maddesine dayanan, yani ‘kasten, canavarca hisle ve tasarlayarak öldürme’ suçlamasıyla mütalaasını sundu. Bizim buna itirazımız var; çünkü bu olay sadece bir cinayet değil, aynı zamanda planlanmış bir saldırıdır. Sanık, müvekkilime alkol şişesiyle üç kez vurduktan sonra, baygın haldeyken bıçağı ile defalarca saldırmıştır. Bu durumda cinayet planlı bir şekilde işlenmiştir.”
Ailenin Travması ve Adalet Beklentisi
Türk, ailelerinin yaşadığı derin psikolojik travmaya dikkat çekerek, “Duruşma oldukça zorlu geçti. Müvekkillerim ağır bir psikolojik yıkım yaşamaktalar. Ancak adaletin yerini bulacağına dair umudumuz sürüyor. Mahkeme, tanıkların dinlenmesini kararlaştırarak duruşmayı 8 Temmuz’a erteledi. Umarız adli tatilden önce bir karar çıkar ve bu dava, benzer olaylar için emsal olur. Hakkın yerini bulacağına olan inancımızı koruyoruz,” şeklinde konuştu.
Davanın bir sonraki duruşmasının 8 Temmuz’da yapılacağı bildirildi.