Marmara Denizi’nde Balıkçılar Bereket Yaşıyor
Marmara Denizi’nde yoğun avlanan büyük balıkçı tekneleri, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa limanına döndüğünde pek çok kasa istavritle geri getirdi. Denizin sağladığı bu bereket, balıkçıların yanı sıra akşam yemeklerini balıkla zenginleştirmek isteyen vatandaşlar için de bir mutluluk kaynağı oldu.
Tekirdağ’da Balık Tezgâhlarında Bolluk Başladı
Süleymanpaşa’da limana dolu dönen balıkçı tekneleri, denizden getirdikleri taze istavritlerle esnafın yüzünü güldürdü. Denizden elde edilen bu verimlilik, tezgâhlar için de bir bolluk dönemini müjdeledi.
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi’nin başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, yaptığı açıklamada, “Büyük gırgır tekneleri, avlarına istavrit, hamsi, kolyoz ve sardalya gibi farklı türlerle devam ediyor. Eğer böyle devam ederse, halkımız yenilebilecek taze balıklara rahatlıkla ulaşabilecektir. Yaklaşık bir haftadır büyük teknelerin mürettebatının yüzü gülüyor. Bu sene denizden beklentimiz oldukça yüksek” şeklinde konuştu.
Balıkçılıkla geçimini sağlayanlar ve balık sever vatandaşlar için umut veren bu gelişmeler, 2023 yılına ilişkin bereketli günlerin habercisi oldu.